vrijdag 26 juli 2013

The Wolverine


Als Marvel fan kon ik The Wolverine niet overslaan. De trailer zag er goed uit, maar het verhaal van de film leek me niet zo bijzonder, vooral omdat ik zelf niet bekend ben met het Japanse verhaal van Wolverine.
In het begin van de film zien we hoe Wolverine de gebeurtenissen uit de laatste X-men film verwerkt. Daarna wordt hij gevraagd om naar Japan te reizen. Een oude rijke zakenman wie Wolverine in de oorlog heeft gered, biedt Wolverine aan om zijn onsterfelijkheid te beëindigen, zodat hij gewoon oud kan worden en uiteindelijk kan sterven. Wolverine wijst het aanbod af, maar op de een of andere manier is hij toch zijn geneselijke krachten verloren.
Wolverine moet nu de kleindochter van de inmiddels overleden zakenman redden, omdat zij zijn bedrijf heeft geërfd. Wolverine moet haar beschermen tegen een Japanse gang die onder leiding blijkt te zijn van de mysterieuze Viper.
De film kan soms wat sloom zijn, maar er zit genoeg actie en humor in om je in het verhaal te houden. Het verhaal zelf is mooi, alleen soms wat voorspelbaar.
Vooral was ik blij om te zien dat Wolverine zijn klauwen nu echt leken, vergeleken met Wolverine Origins. Het grootste min punt vond ik om de bot klauwen weer te zien, Die lijken namelijk minder echt en ik ben er
geen fan van.
Achteraf vond ik de film leuker dan verwacht. Door de trailer had ik mijn twijfels over Viper omdat zij officieel geen mutant is, maar in de film bleek haar mutatie goed te passen en vond ik het zelf een verbetering vergeleken met de strips. Alleen jammer dat ze nu niet in de films voor kan komen bij HYDRA, omdat de rechten aan verschillende studio's toe behoren. Svetlana Khodchenkova speelt de rol van Viper perfect.
Verder denk ik dat dit Hugh Jackman's beste prestatie van Wolverine was van alle X-men films. Hij was zelf altijd al fan van het Japanse verhaal van Wolverine, dit is te zien in de film aan zijn acteer werk. De andere acteurs doen het ook goed, maar stralen niet zoals Hugh Jackman en Svetlana Khodchenkova.
Dat de film 16+ is snap ik niet. Er komt alleen wat geweld in voor, maar veder niets bijzonders. Ook hoef je de film niet in 3D te zien. Ik vond alleen de scene op de trein 3D-waardig.
Als je van superheldenfilms houdt en vooral een X-men fan bent, moet je zeker The Wolverine zien. Hij is stukken beter dan X-men Origins: Wolverine. Blijf zitten voor de geheime scene op het einde.
Ik geef de film het cijfer 6/10




woensdag 24 juli 2013

Pacific Rim


De trailer van Pacific Rim trok mijn aandacht. Je verwacht een film over grote robots (zoals in Transformers) vs Godzilla monsters. Toen ik zag dat de film 132 minuten lang was vroeg ik me af of we alleen maar steeds zulk soort zelfde gevechten zouden krijgen te zien in de film. Gelukkig is dit niet het geval.
De film begint met een proloog, waarin wordt verteld dat er een portaal is in de Stille Oceaan waardoor monsters (genaamd Kaiju) heen komen en dan de aarde aanvallen. De mensen bedachten om hun eigen monsters te maken, reuze robots genaamd Jeagers om zo de Kaiju te bevechten. De Jeagers hebben twee piloten nodig. De gedachten, herinneringen en emoties van de twee piloten worden met elkaar verbonden worden om zo de Jeager te kunnen besturen.
Daarna gaat het verhaal veder ergens midden in hoe het nu met de wereld is. Het eerste gevecht speelt af in de nacht, hierdoor is het lastig te zien wat er allemaal gebeurt. De Kaiju was nauwelijks te zien. Je kunt niet goed zien of de Kaiju wel echt lijkt of dat het met de computer bewerkt is. Gelukkig zijn alle andere Kaiju veder wel goed zien. Na het eerst gevecht, begint de film pas echt.
Idris Elba's karakter vraagt het hoofdpersonage, een oude Jeager piloot om weer terug te komen bij het Jeager team. Terug bij het Jeager team ontmoet de hoofdpersoon het personage Mako. De twee gaan uiteindelijk samen in een Jeager tegen de Kaiju vechten om de wereld te beschermen. We zien een paar gevechten tussen de Kaiju en Jeagers. Veder leer je meer over de andere karakters en wat hun kijk op de wereld is. Het doel van de Jeagers wordt de Kaiju te stoppen, het portaal in de Stille Oceaan te dichten en zo te voorkomen dat de aarde verloren gaat. 
De gevechten tussen de Kaiju en Jeagers zien er geweldig uit. Je krijgt echt het gevoel dat twee reusachtige wezen elkaar en alles om hen heen vernietigen. 
De Kaiju waren niet allemaal hetzelfde wat de trailer wel zo laat lijken. Elke Kaiju zag er anders uit en had zijn eigen speciale gave. De karakters zijn interessant om met elkaar om te zien gaan, omdat ze tijdens de gevechten in elkaars brein zitten en zo een speciale band krijgen. Wat wel apart is dat het hoofdpersonage niet het meest interessant is om naar te kijken. Het personage Mako steelt de show, vooral met de emotionele scene over haar verleden. Veder doet Idris Elba het geweldig als de leider van Jeager team. 
Pacific Rim is een geweldige film met een goed verhaal, goede effecten en leuke karakters. Zeker waard om te zien. Tot nu toe is het nog de beste film die ik in 2013 heb gezien.
Ik geef de film als cijfer 8/10.