zaterdag 31 augustus 2013

You're Next


You’re Next is een horror film die gemaakt is in 2011 en nu in 2013 in meer bioscopen gedraaid wordt. Het is een huis invasie film waarin een gezin bij elkaar komt, maar dan wordt aangevallen en vermoord door gemaskerde mannen.
Je kunt zien dat de film gemaakt is door mensen met weinig ervaring. Sommige van de cast deden het goed, alleen andere kunnen echt niet acteren. Ook snap je de acties van de gezinsleden niet en zitten er wat fouten is het verhaal die soms nergens op slaan. In een horror film maakt het gelukkig dan weer niet uit, want je weet dat de meeste mensen toch wel zullen worden vermoord. Het meeste irriteerde ik mij aan de moeder. Gelukkig was de hoofdrolspeelster wel goed. Zij had de betere ideeën om zichzelf en de rest tegen de moordenaars te beschermen. Het enige wat je geïnteresseerd houdt in de film is de vraag waarom het gezin wordt aangevallen.
De eerste helft van de film was meer het horror gedeelte met veel jump scares. De meeste jump scares zie je al aankomen en als je de trailer hebt gezien weet je wanneer ze ongeveer komen.
De tweede helft van de film was al minder eng en had meer humor. Ook kwamen er wat wendingen in de tweede helft, maar zelfs die zie je net van tevoren aankomen. Als dan de rede van de moordenaars wordt bekend gemaakt, kun je kijken naar een strijd tussen de hoofdrolspeelster en de moordenaars.
You’re Next zal denk ik niet zo’n groot succes worden. Als je van horror films houdt, kan de film wel vermakelijk zijn.
Ik geef de film als cijfer 5/10   


zondag 25 augustus 2013

Kick-Ass 2


In 2010 zag ik Kick-Ass posters en trailer en dacht dat het een comedy moest voorstellen die superhelden films belachelijk maakt, maar toen ik de film zag wist ik dat ik het verkeerd had.
In Kick-Ass 2 zijn er dankzij Kick-Ass en Hit Girl meerdere mensen die ook als superheld misdaad willen bestrijden. Chris D’Amico wil wraak nemen op Kick-Ass door zijn daden in Kick-Ass 1. Hij maakt een groep met andere schurken en leid ze als The Motherfucker om Kick-Ass te doden. Kick-Ass heeft zich bij een groep superhelden gevoegd, geleid door Colonel Stars and Stripes. Deze groep beschermd de stad tegen misdaad, tot ze de superschurken groep tegenkomen die veel sterker blijkt te zijn. De meeste helden vertrouwen het niet meer en willen stoppen. Nu moet Kick-Ass proberen dat ze hem blijven helpen om The Motherfucker te stoppen.
Hit Girl  probeert in de film een normaal kind te zijn. Ze probeert het goed op school te doen en normaal te zijn, wat voor haar niet gemakkelijk te doen is. Hierdoor zien we har niet veel in haar kostuum. Ik vond dat minder, omdat zij in de eerste Kick-Ass de show stal. Ondanks dat was het een leuke film met veel humor.
Verder vond ik Jim Carrey zijn rol als Colonel Stars and Stripes leuk, wat ik alleen niet snap is dat hij de film te gewelddadig vond en hiervoor zij excuses aanbood. Persoonlijk vond ik het geweld best meevallen. Ik ken wel films met meer geweld.
Ik geef de film het cijfer 6/10