vrijdag 13 januari 2023

Terrifier 2

Terrifier 2 Is het vervolg op de eerste Terrifier film uit 2016. Dit vervolg is weer geregisseerd, geschreven en deels geproduceerd door Damien Leone, die ook de eerste film heeft geregisseerd.
In de film is Art the Clown (David Howard Thornton) op mysterieuze wijze teruggekeerd uit de dood rond Halloween. Na alweer nieuwe slachtoffers te hebben gemaakt, heeft Art zijn zinnen nu gezet op Sienna (Lauren LaVera) en haar broertje Jonathan (Elliot Fullam). Met de experimentele horrorfilm All Hallows’ Eve uit 2013 wist het personage Art the Clown vele fans te maken op het horrorgebied. Zo werd dit een nieuw horroricoon en kreeg het personage in 2016 zelfs een eigen film. Na deze film wilde fans meer en zo werd dit vervolg uiteindelijk gemaakt. Dit vervolg is weer gemaakt voor fans van horror slasher films, maar dan met een goedkope kwaliteit zoals de slashers voor de jaren 2000. Je kunt wel zien dat de bloederige wonden nep zijn, maar verder zorgen deze scenes wel voor vermaak bij de slasher fans. Het vervolg heeft een langere speeltijd gekregen dan het eerste deel, maar hierdoor valt er voor slasher fans meer te genieten van de bloederige overdreven acties waar Art the Clown voor zorgt in de film. Het verhaal is verder wel wat aan de flauwe kant, maar deze bloederige acties zorgen voor vermaak bij fans van slasher films. Met dit vervolg gaan ze alleen wel wat te lang door, waardoor je als kijker op een moment wel klaar bent met de film. Het acteerwerk wordt door de meeste van de filmcast wel goed neergezet alleen komt er niet echt iemand van de filmcast op een bijzonders manier naar voren. Sommige acteurs die kleinere rollen spelen n de film komen soms wel wat ongeloofwaardig naar voren door te overdreven te acteren. Ik geef de film als cijfer een:

maandag 9 januari 2023

Triangle of Sadness

Triangle of Sadness is een nieuwe drama komedie geregisseerd en geschreven door Ruben Östlund, regisseur van The Square. In de film worden modellen Carl (Harris Dickinson) en Yaya (Charlbi Dean) uitgenodigd voor een luxe cruise vol andere rijke passagiers. Hier weten ze het goed te vinden met de andere rijke passagiers, die goed weten het personeel rond te commanderen.
Wanneer het cruiseschip dan in een storm terecht komt en de twee modellen samen met wat andere passagiers stranden op een onbewoond eiland moeten ze het hier zien te overleven. De rijke gestrande hebben alleen geen idee hoe ze in deze situaties het meten overleven. Zo hangen ze af van het personeel, die overleving ervaringen hebben De toon tussen beide partijen verandert alleen wel door deze wisseling van situatie. Met deze film brengt Ruben Östlund goed naar voren hoe het leven van rijke corrupte mensen eruit kan zien, maar hij probeert dit beeld wel wat belachelijk te maken. De rijke mensen bazen bijvoorbeeld tijdens hun cruise het personeel rond alsof ze dankzij hun rijkdom de macht over dit personeel hebben. Als het schip dan verongelukt en ze op het eiland zijn, verliezen ze deze macht. De rijken weten niet hoe ze dit moeten overleven, terwijl sommige van het personeel wel weet hoe ze bijvoorbeeld een vuur moeten maken of een vis kunnen vangen. Zo verandert de stand van zaken en lijkt het simpele personeel nu de dienst uit te maken op het eiland. Het verhaal van deze film is zo leuk om te volgen en helemaal om de wisseling van macht te zien in de film. De film verandert zo van een Titanic verhaal meer in een Cast Away verhaal. Dit is een leuk idee, maar helaas heeft de film zelf wel een mindere uitwerking. De komedie-elementen worden bijvoorbeeld te groot en overdreven gemaakt. Hierdoor lijkt de film tijdens de crash meer op een animatiefilm gevuld met kotst en poep grappen. Sommige komedie momenten werken verder ook niet altijd naast het overlevingsverhaal van de personages. Zo worden er bijvoorbeeld grappen gemaakt op ongepaste momenten. Ondanks dat de film een komedie is, had Ruben Östlund wel iets meer oog voor detail mogen hebben gehad. Rond de momenten waar het schip bijna vergaat, heeft hij de scenes wel op een schuine manier in beeld gebracht en de personages lopen hier ook op en passende manier scheef. Alleen als je goed oplet, valt wel op dat objecten in de scenes wel recht en op vast op hun plek blijven staan. Zelfs objecten op de tafels blijven gewoon staan zonder van de tafels af te schuiven. Zulke kleine vergeten details kunnen je als kijker wel uit de film halen. Het acteerwerk wordt gelukkig wel goed neergezet in de film. De acteurs die de rijke personages spelen, komen goed over als verwaande mensen, die vaak alleen om zichzelf en hun eigen zaken geven. Als kijker geef je alleen wel weinig om deze verwende mensen. Je kunt alleen wel lachen om de domheid van de personages. Wanneer ze bijvoorbeeld proberen te overleven, maar niet weten hoe ze een vuur moeten maken. Ik geef de film als cijfer een: