dinsdag 5 augustus 2014

Sokola Rimba - Oerwoud school

Sokola Rimba is een arthouse film uit Indonesiƫ. De film is geregisseerd en geproduceerd door het duo Mira Lesmana en Riri Riza.
Het verhaal gaat over een vrouw genaamd Butet Manurung ( Prisia Nasution), zij geeft kinderen les stroomopwaarts in Sokola. De school wordt gecontroleerd door een organisatie, die checkt of de school wel goed werk levert.  Gelukkig is de school goed bezig volgens de organisatie.
Butet

Butet wordt later gevraagd of ze ook les wil gaan geven stroomafwaarts. Butet gaat akkoord en gaat met twee leerlingen stroomafwaarts. Butet mag niet direct in contact komen met de leiders stroomafwaarts, ze moet wachten op toestemming.

Terwel ze wachten, praten ze over de gevaren van het oerwoud zoals, beren, slangen en gemene houthakkers.

Wanneer Butet eindelijk contact mag leggen met de leiders van het dorp legt ze uit waarom ze hier is heen gekomen. Butet krijgt toestemming om les te gaan geven, ook al zijn de bewoners er niet blij mee. De bewoners geloven namelijk dat school ziekte veroorzaakt en hun kan vervloeken.

Butet geeft les
 Gelukkig voor Butet blijft het de eerste paar dagen goed gaan, maar wanneer houthakkers de grond van het dorp willen gebruiken als werkgebied keert het dorp zich tegen Butet en wil dat ze weer weg gaat. een leerling genaamd Bungo (Nyungsang Bungo) vindt het echter niet leuk dat Butet weg gaat. Hij vond het goed om dingen te leren, zodat mensen hem niet langer zouden zien als onderontwikkeld.

Butet probeert nu zelf een school te beginnen die voor iedereen bedoelt is, nu moet ze alleen nog genoeg leerlingen zien te vinden om de school echt te kunnen beginnen.

Sokola Rimba is weer eens een andere film dan de meeste films waar ik reviews van maak. Het was daarom wel iets lastiger om een review te maken, maar het is gelukkig toch gelukt. Wel vind ik het vreemd dat de film niet op IMDb te vinden is. Ik dacht namelijk dat er films van over de gehele wereld op die site stonden.

Prisia Nasution speelt goed het hoofdpersonage in de film. De kinderen die de leerlingen spelen doen ook goed kun best om goed te acteren.

De film heeft een mooi verhaal dat laat zien hoe goed en belangrijk onderwijs is in ontwikkelingslanden.

Ondanks dat ik de film niet de hele tijd goed kon volgen en informatie vinden soms wat lastig was. vond ik het toch leuk en mooi om gezien te hebben.

Ik geef de film als cijfer een 6/10











Geen opmerkingen:

Een reactie posten