woensdag 3 juli 2019

Mia and the White Lion


Mia and the White Lion is een nieuwe familie avonturen drama geregisseerd deels geschreven en geproduceerd door Gilles de Maistre, de regisseur van Ferocious en Killer Kid.

Mia en Charlie
Op hoge leeftijd is Mia Owen (Daniah De Villiers) met haar ouders van Londen naar Zuid-Afrika verhuist. Hier voelt ze zich eenzaam en mist haar vrienden, maar wanneer de witte leeuw genaamd Charlie wordt geboren, weet ze een goede band met de leeuw op te bouwen. Zo groeien de twee op met een bijzondere band.
Als Mia na drie jaar leert dat hij vader al die tijd dingen voor haar geheimgehouden heeft over zijn echte doeleinde met de dieren zoals Charlie besluit Mia samen met Charlie weg te lopen van haar ouders. Samen maken de twee nu een reis over de wilde Afrikaanse savanne op zoek naar een land waar Charlie veilig en in vrijheid kan leven zonder gevaar of beïnvloeding van de mensheid.

Met deze film proberen ze weer een film te maken over de band die een mens en dier samen kunnen hebben. Toch geven films zoals Marley and Me zo'n bericht op een betere en vooral op een realistischere manier weer, want een relatie tussen een mens en zijn hond is sterker dan een relatie tussen een mens en een wild dier zoals een leeuw. Deze film kan jonge kijkers ook een verkeerd beeld geven over hoe leeuwen echt in de natuur zijn, want ze zetten de relatie tussen Mia en Charlie neer alsof het een relatie is tussen een baasje en een huiskat. In het echt kunnen wilde dieren namelijk meer onvoorspelbaar zijn en verder niet iets wat de mens echt de controle over heeft.

De film speelt verder wel goed in op problemen zoals illegale dierenhandel en misbruik door mensen, die met de dieren geld proberen te verdienen. Ondanks dat ze zulke berichten naar voren proberen te brengen met deze film, gaat het wel meer om de problemen die alleen met de Afrikaanse katachtige dieren zoals de leeuw. Berichten zoals dat ze bijvoorbeeld aan het uitsterven zijn dankzij wat de mens met ze en hun natuurgebied doet.

Het acteerwerk wordt aardig gedaan, maar bij de meeste personages kun je wel voorspellen wie wel en niet te vertrouwen zijn. De regisseur heeft er wel voor gezorgd dat de cast goed geadviseerd en getraind werd door een Zuid-Afrikaanse dierkundige, die ervoor gezorgd heeft dat er niets is misgegaan met de cast of de leeuwen die zijn gebruikt in de film.


dinsdag 2 juli 2019

T-34


T-34 is een nieuwe oorlog actie geregisseerd en geschreven door Aleksey Sidorov, de regisseur van de Russische film trilogie Boy s Tenyu.

De film speelt zich af in 1944 tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het Duitse leger heeft een groep Russen gevangengenomen in een krijgsgevangenkamp. Hier moeten de gevangenen tanks besturen als oefening om te zien of de tanks goed werken.
Wanneer Nikolay Ivushkin (Alexander Petrov) een tank moet testen en zich realiseert dat deze tank nog muntje heeft, besluit hij deze fout van de nazi's te gebruiken om te ontsnappen uit het kamp samen met wat bevriende gevangenen. De nazi's moeten de verloren tank nu zien op te jagen en de gevangenen weer zien op te pakken, want niemand mag leren over deze gemaakte fout door de nazi's.

Deze film lijkt veel op de Amerikaanse oorlogsfilm Fury van 2014 waar een tank moet zien te ontsnappen aan nazi's en het verder ook moet opnemen tegen tanks van de Duitsers. Deze film lijkt verder ook wat op de videogame World of Tanks.
Dez film heeft helaas ook hetzelfde probleem als de film Fury, want als kijker moet je een kant kiezen tussen nazi's of communistische soldaten. Beide kanten bestaan niet uit zulke leuke personages. Je kunt alleen wat om de hoofdrolspeler geven, omdat hij weer probeert weer terug te komen bij zijn geliefde. Verder weet je niet genoeg van dit personage en de anderen om als kijker echt om de personages te geven.

Een ander probleem van de film is dat het niet echt realistisch overkomt, want een nazi militaire commandant zal waarschijnlijk niet echt zo'n grote fout hebben gemaakt tijdens de Tweede Wereldoorlog waar hij een tank met munitie ongecontroleerd laat testen door zijn gevangene. Ook lijkt deze Russische tank haast onverwoestbaar te zijn en sterker dan de tanks van de Duitsers. Duitsland was juist een van de eerste landen die met het idee van de tank is gekomen en waren tijdens de Tweede Wereldoorlog financieel ook sterke om betere tanks te laten maken dat de Sovjet-Unie. Zo bevat deze film ook wat te veel propaganda om Rusland in een goed daglicht neer te zetten, maar tijdens de Tweede Wereldoorlog en later in de Koude Oorlog waren de Russen en het Russische communistische bestuur ook de niet beste of eerlijkste mensen.

Een ander probleem is dat er in deze haast alleen Russische wordt gesproken door de personages, waardoor je als kijker verplicht de ondertiteling moet lezen, behalve als je verder wel bekend bent met de Russische taal. Naast Russische komt de Duitse taal en een beetje Engels verder ook in de film voor, maar toch spreken de personages vooral Russisch.