woensdag 3 juli 2019

Mia and the White Lion


Mia and the White Lion is een nieuwe familie avonturen drama geregisseerd deels geschreven en geproduceerd door Gilles de Maistre, de regisseur van Ferocious en Killer Kid.

Mia en Charlie
Op hoge leeftijd is Mia Owen (Daniah De Villiers) met haar ouders van Londen naar Zuid-Afrika verhuist. Hier voelt ze zich eenzaam en mist haar vrienden, maar wanneer de witte leeuw genaamd Charlie wordt geboren, weet ze een goede band met de leeuw op te bouwen. Zo groeien de twee op met een bijzondere band.
Als Mia na drie jaar leert dat hij vader al die tijd dingen voor haar geheimgehouden heeft over zijn echte doeleinde met de dieren zoals Charlie besluit Mia samen met Charlie weg te lopen van haar ouders. Samen maken de twee nu een reis over de wilde Afrikaanse savanne op zoek naar een land waar Charlie veilig en in vrijheid kan leven zonder gevaar of beïnvloeding van de mensheid.

Met deze film proberen ze weer een film te maken over de band die een mens en dier samen kunnen hebben. Toch geven films zoals Marley and Me zo'n bericht op een betere en vooral op een realistischere manier weer, want een relatie tussen een mens en zijn hond is sterker dan een relatie tussen een mens en een wild dier zoals een leeuw. Deze film kan jonge kijkers ook een verkeerd beeld geven over hoe leeuwen echt in de natuur zijn, want ze zetten de relatie tussen Mia en Charlie neer alsof het een relatie is tussen een baasje en een huiskat. In het echt kunnen wilde dieren namelijk meer onvoorspelbaar zijn en verder niet iets wat de mens echt de controle over heeft.

De film speelt verder wel goed in op problemen zoals illegale dierenhandel en misbruik door mensen, die met de dieren geld proberen te verdienen. Ondanks dat ze zulke berichten naar voren proberen te brengen met deze film, gaat het wel meer om de problemen die alleen met de Afrikaanse katachtige dieren zoals de leeuw. Berichten zoals dat ze bijvoorbeeld aan het uitsterven zijn dankzij wat de mens met ze en hun natuurgebied doet.

Het acteerwerk wordt aardig gedaan, maar bij de meeste personages kun je wel voorspellen wie wel en niet te vertrouwen zijn. De regisseur heeft er wel voor gezorgd dat de cast goed geadviseerd en getraind werd door een Zuid-Afrikaanse dierkundige, die ervoor gezorgd heeft dat er niets is misgegaan met de cast of de leeuwen die zijn gebruikt in de film.


dinsdag 2 juli 2019

T-34


T-34 is een nieuwe oorlog actie geregisseerd en geschreven door Aleksey Sidorov, de regisseur van de Russische film trilogie Boy s Tenyu.

De film speelt zich af in 1944 tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het Duitse leger heeft een groep Russen gevangengenomen in een krijgsgevangenkamp. Hier moeten de gevangenen tanks besturen als oefening om te zien of de tanks goed werken.
Wanneer Nikolay Ivushkin (Alexander Petrov) een tank moet testen en zich realiseert dat deze tank nog muntje heeft, besluit hij deze fout van de nazi's te gebruiken om te ontsnappen uit het kamp samen met wat bevriende gevangenen. De nazi's moeten de verloren tank nu zien op te jagen en de gevangenen weer zien op te pakken, want niemand mag leren over deze gemaakte fout door de nazi's.

Deze film lijkt veel op de Amerikaanse oorlogsfilm Fury van 2014 waar een tank moet zien te ontsnappen aan nazi's en het verder ook moet opnemen tegen tanks van de Duitsers. Deze film lijkt verder ook wat op de videogame World of Tanks.
Dez film heeft helaas ook hetzelfde probleem als de film Fury, want als kijker moet je een kant kiezen tussen nazi's of communistische soldaten. Beide kanten bestaan niet uit zulke leuke personages. Je kunt alleen wat om de hoofdrolspeler geven, omdat hij weer probeert weer terug te komen bij zijn geliefde. Verder weet je niet genoeg van dit personage en de anderen om als kijker echt om de personages te geven.

Een ander probleem van de film is dat het niet echt realistisch overkomt, want een nazi militaire commandant zal waarschijnlijk niet echt zo'n grote fout hebben gemaakt tijdens de Tweede Wereldoorlog waar hij een tank met munitie ongecontroleerd laat testen door zijn gevangene. Ook lijkt deze Russische tank haast onverwoestbaar te zijn en sterker dan de tanks van de Duitsers. Duitsland was juist een van de eerste landen die met het idee van de tank is gekomen en waren tijdens de Tweede Wereldoorlog financieel ook sterke om betere tanks te laten maken dat de Sovjet-Unie. Zo bevat deze film ook wat te veel propaganda om Rusland in een goed daglicht neer te zetten, maar tijdens de Tweede Wereldoorlog en later in de Koude Oorlog waren de Russen en het Russische communistische bestuur ook de niet beste of eerlijkste mensen.

Een ander probleem is dat er in deze haast alleen Russische wordt gesproken door de personages, waardoor je als kijker verplicht de ondertiteling moet lezen, behalve als je verder wel bekend bent met de Russische taal. Naast Russische komt de Duitse taal en een beetje Engels verder ook in de film voor, maar toch spreken de personages vooral Russisch.

dinsdag 25 juni 2019

Apollo 11


Apollo 11 is een nieuwe documentaire geregisseerd door Todd Douglas Miller, die ook de documentaire Dinosaur 13 heef geregisseerd.

De eerste mens op de maan.
In deze documentaire zijn de officieel beelden van de maanlanding waar de mens voor het eerst op de maan liep te herzien. De kwaliteit van deze beelden en het audiogeluid hebben ze wat kunnen verbeteren, zodat ze duidelijke te zien en te horen zijn. Bij deze documentaire zijn ook niet eerder vertoonde beelden te zien. Zo kun je als kijker met deze documentaire het moment van de maanlanding van de eerste mens op de maan herleven.

Deze documentaire kan een interessant historisch verhaal bevatten, als je geïnteresseerd bent in astronomie of sterrenkunde valt er van deze film genieten. Voor mensen die verder niet zo veel hebben kan deze documentaire wel leerzaam zijn. Ze gebruiken wel termen die niet iedereen begrijpt, maar gelukkig wordt dit in de documentaire wel uitgelegd.  

Helaas zijn de meeste gebeurtenissen uit deze documantire bij de meeste mensen wel bekend, waardoor op een paar nieuwe beelden en extra uitgelegde details na je verder wel ongeveer weet wat er gaat gebeuren in de documentaire. Jammer genoeg heeft de film ook een sloom tempo wat door de extra uitleg alleen maar slimmer wordt.
Voor een misschien minder informatief correcte, maar wel vermakelijkere versie van een film die over de maanlanding van Neil Armstrong en Buzz Aldrin gaat, kun je betere de film van vorig jaar Fist Man kijken waar Ryan Gossling de rol van Neil Armstrong speelt. Of als je meer geïnteresseerd bent in de technische aspecten van ruimtereizen, kun je het beter bij de film met Tom Hanks Apollo 13 houden.





zaterdag 15 juni 2019

Iron Sky: The Coming Race


Iron Sky: The Coming Race is het vervolg van de eerste Iron Sky film van 2012. Dit vervolg is weer geregisseerd en deels geschreven en geproduceerd door Timo Vuorensola, die ook het eerste deel heeft geregisseerd.

In de film is het leven op aarde verloren gegaan na een nucleaire oorlog. Een kleine groep mensen is weten te ontkomen aan de nucleaire oorlog en de gevolgen hiervan. Ze hebben zich weten te vestigen in de verlaten nazi-basis op de duistere achterkant van de maan.
De mensengroep op de missie
Wanneer de mensen krijgen te horen dat hun redding en oplossing te vinden midden in de aarde besluiten ze een groep mensen terug naar de aarde te sturen om de oplossing voor het herstellen van de aarde te vinden. Deze missie zal niet zo makkelijk worden dan dat ze eerste dachten, want op de nucleaire gevaren en gevolgen hiervan na de oorlog bevinden zich midden in de aarde gemuteerde reptiel-mensen, die dinosaurussen berijden en geleid worden door Adolf Hitler.
Hitler en zijn leger. 

De eerste Iron Sky film had een komisch en creatief bedacht verhaal waar de overgebleven nazi's na het verlies van de Twee Wereldoorlog zich op de duistere achterkant van de maan hadden verschuild om in de toekomst met een verassingen aanval terug naar de aarde te keren. In 2014 werd dit vervolg voor het eerst wat naar voren gebracht met een trailer. Voor vijf jaar hebben de filmmakers verder aan dit vervolg gewerkt.  Eerdere uitgave van deze film werd steeds weer vertraagd en uitgesteld om de film steeds weer aan te passen of te verbeteren. Ondanks al deze uitstel en verbetering pogingen ziet de uiteindelijke film betreft het verhaal en de effecten er nog wel wat uit als een cartoon. Op sommige momenten lijkt het wel alsof je naar een langere live-action versie van een Family Guy aflevering zit te kijken.

De eerste film speelde ook leuk in de op actualiteit en wist dit op een leuke manier belachelijk te maken. In deze film wordt dit ook gedaan, maar wanneer dat in deze film gebeurt, komt het wat over als een korte losgaande scene.

De effecten komen erg goedkoop en nep over en lijken op effecten uit oudere films in de tijd dat CGI  nog net iets nieuws was om in films te gebruiken. De dinosaurussen in de film lijken door de mindere effecten erg op wezens uit een cartoon. De make-up effecten werken beter, maar komen ook wat goedkoop over. De reptiel-mensen komen wat over als vijanden uit een Power Rangers tv-serie.

Het acteerwerk maakt de film ook niet echt veel beter, want vele personages komen ook over als personages uit een cartoon. Vele maken domme keuzes of beslissingen die je eerder in een cartoon terug zou zien. Lara Rossi probeert goed en serieus haar best te doen in de hoofdrol, maar door alle andere cartoonachtige personages wordt het haar niet gemakkelijk gemaakt. Ondanks dat Udo Kier ook wat cartoonachtig overkomt, doet hij het wel op een leuke passende manier als de schrik van het verhaal. Hij deed zijn rol in de eerste film wel wat leuker. Hij krijgt in deze film wel de kans om een dubbele rol te spelen, want naast zijn terugkerende rol uit de eerste film speelt hij ook de rol van Adolf Hitler op een duistere, maar toch ook wat komische manier.

Ik geef deze film als cijfer een:

vrijdag 12 april 2019

They Shall Not Grow Old


They Shall Not Grow Old is een nieuwe geschiedenis oorlog documentaire geregisseerd door Peter Jackson, de regisseur van The Lord of the Rings trilogie. Peter Jackson en zijn team zijn al vanaf 2015 bezig met deze documentaire.

In deze documentaire heeft het team van Peter Jackson met geavanceerde technieken op het gebied van restauratie, kleur en 3D effecten honderd jaar oude, oorspronkelijke beelden van de Eerste Wereldoorlog geüpdatet. Zo zijn deze oorspronkelijke beelden, die zorgvuldig zijn geselecteerd uit honderden uren aan filmmateriaal uit het archief van het Imperial War Museum (IWM) door Jackson en zijn team op een moderne manier in beeld gebracht.
Oude beelden technische
verbeterd.
Zo kun je deze oude beelden op een duidelijkere manier terug zien en meemaken hoe het eraan toe ging tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Het commentaar van de documentaire wordt ingesproken door de oorlogsveteranen, die meededen met de Eerste Wereldoorlog. Deze spraakfragmenten komen uit archieven van de BBC en het IWM. Overige commentaar is ingesproken door acteurs, want professionele liplezers hebben deze teksten uit de oorspronkelijke beelden weten te halen. Zo krijg je als kijker toch meer een idee over hoe de soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog hebben geleefd.

Er zijn geen beelden van oorlogsgevechten omdat ze tijdens deze gebeurtenissen de strijd niet konden vastleggen in de Eerste Wereld oorlog. Ondanks de kennis die je kunt hebben over de Eerste Wereldoorlog weet je hoe erg deze strijd was, maar als je deze beelden ook terug had kunnen zien, zou de documentaire nog wat informatiever en ook wat spannender zijn geweest. In de documentaire zijn wel de oude kanon en andere wapen schoten terug te horen met commentaar over hoe de oorlogsveteranen zich voelde tijdens het horen van deze wapens in de oorlog. De documentaire bevat verder wel duidelijker, heftige beelden van oorlogsslachtoffer. Dit helpt goed met het overbrengen van hoe ernstig de oorlog was, maar dit zijn niet altijd plezierige beelden om terug te zien.

De documentaire bevat ook propaganda beelden waarin de Duisters wat worden neergezet als monsters terwijl de meeste zelf ook niet beter wisten en slechts orders opvolgde. De Britse soldaten worden dan weer neergezet als echte helden. Ondanks dat propaganda wel echte gebeurde tijdens de Eerste Wereldoorlog heeft Peter Jackson verder wel geprobeerd om alle kanten van de oorlogsfronten op een menselijke manier in de documentaire naar voren te brengen. In deze documentaire zijn wel meer beelden te zien van de Britse en Duitse legers en ook een beetje van het Belgische leger. Peter Jackson probeerde de documentaire juist vooral over het Britse leger te laten gaan.

 Peter Jackson heeft zelf in zijn leven ook veel artillerie van de Eerste Wereldoorlog verzameld zoals oude kanonnen, militaire kleding en magazines. Deze brengt hij ook met de benodigde informatie terug in deze documentaire. Peter Jackson heeft deze documentaire verder ook gemaakt om zijn grootvader, die meedeed met de Eerste Wereldoorlog en overleden is aan oorlogswonden te vereren en bedankten voor wat hij heeft gedaan voor Engeland. 

Deze documentaire is zo leuk en interessant voor mensen die geïnteresseerd zijn in de oude oorlogsverhalen en tijden. Verder is de documentaire ook leuk en interessant voor mensen die van geschiedenis houden.

Ik geef de film als cijfer een: