dinsdag 25 juni 2019

Apollo 11


Apollo 11 is een nieuwe documentaire geregisseerd door Todd Douglas Miller, die ook de documentaire Dinosaur 13 heef geregisseerd.

De eerste mens op de maan.
In deze documentaire zijn de officieel beelden van de maanlanding waar de mens voor het eerst op de maan liep te herzien. De kwaliteit van deze beelden en het audiogeluid hebben ze wat kunnen verbeteren, zodat ze duidelijke te zien en te horen zijn. Bij deze documentaire zijn ook niet eerder vertoonde beelden te zien. Zo kun je als kijker met deze documentaire het moment van de maanlanding van de eerste mens op de maan herleven.

Deze documentaire kan een interessant historisch verhaal bevatten, als je geïnteresseerd bent in astronomie of sterrenkunde valt er van deze film genieten. Voor mensen die verder niet zo veel hebben kan deze documentaire wel leerzaam zijn. Ze gebruiken wel termen die niet iedereen begrijpt, maar gelukkig wordt dit in de documentaire wel uitgelegd.  

Helaas zijn de meeste gebeurtenissen uit deze documantire bij de meeste mensen wel bekend, waardoor op een paar nieuwe beelden en extra uitgelegde details na je verder wel ongeveer weet wat er gaat gebeuren in de documentaire. Jammer genoeg heeft de film ook een sloom tempo wat door de extra uitleg alleen maar slimmer wordt.
Voor een misschien minder informatief correcte, maar wel vermakelijkere versie van een film die over de maanlanding van Neil Armstrong en Buzz Aldrin gaat, kun je betere de film van vorig jaar Fist Man kijken waar Ryan Gossling de rol van Neil Armstrong speelt. Of als je meer geïnteresseerd bent in de technische aspecten van ruimtereizen, kun je het beter bij de film met Tom Hanks Apollo 13 houden.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten