zaterdag 28 september 2013

2 Guns


2 Guns is een actie film met Denzel Washington en Mark Wahlberg. Ze spelen twee gangsters die beide geen echte gangsters blijken te zijn. Beide willen ze hun baas helpen om een maffia baas te kunnen oppakken Hiervoor moeten ze een bank overvallen, maar het blijkt dat ze de verkeerde bank overvallen, waardoor de CIA achter ze aan komt. Nu proberen ze de ander kwijt te raken om het geld aan hun baas te kunnen geven. Mark Wahlberg’s karakter Stig weet Denzel Washington’s karakter Bobby neer te halen, maar ontdekt dat hij een DEA agent is. Zelf gaat hij naar zijn marine baas en ontdekt dat hij gebruikt is om het geld voor de marine zelf gestolen heeft. Hij weet te ontsnappen, maar nu zit de marine ook achter hem aan. Bobby en Stig weten elkaar weer te vinden en besluiten samen te werken tegen de Marine, CIA en maffia die allemaal achter hun aanzitten om het gestolen geld te krijgen.
De film zit vol met actie en goede humor, maar de film wordt opgesplitst in verschillende verhalen, waardoor het soms wat moeilijk te volgen is. Ook sommige dingen in het verhaal kwamen wat vaag over. De CIA baas weet bijvoorbeeld steeds waar Bobby en Stig zijn en vertelt hun ook hoe hij ze wist te vinden, maar als kijker vraag je je af hoe hij sommige dingen had kunnen weten. Ook had het verhaal wendingen die je meestal wel kunt ziet aan komen, alleen zitten er  wat te veel wendingen in over waar het gestolen geld is en wie het heeft, waardoor het verhaal wat langdradig wordt.
De cast deed het goed en je kunt zien dat ze plezier met de film hebben.
Ik geef de film als cijfer 6/10


maandag 23 september 2013

White House Down


White House Down is geregisseerd door Roland Emmerich, de regisseur van Independence Day en The Day After Tomorrow. White House Down is ook de tweede film van 2013 waarin het Witte Huis wordt geïnfiltreerd. White House Down lijkt hierdoor in sommige aspecten veel op de film Olympus Has Fallen.
In White House Down gaat het om Channing Tatum’s karakter, die wat vader dochter problemen heeft met zijn dochter. Hij wil graag een agent worden voor de geheime dienst, maar heeft niet alles wat daar voor nodig is. Hij probeert een baan te krijgen bij het Witte Huis en omdat zijn dochter fan is van het Witte Huis en alles wat daar bij hoort, neemt hij haar mee voor een rondleiding na zijn sollicitatie. Terwijl ze de rondleiding volgen wordt het Witte Huis geïnfiltreerd.
Het begint was sloom, want tijdens de rondleiding krijg je allemaal geschiedenis te horen over het Witte Huis. Ondertussen wordt het Witte Huis zeer gemakkelijk geïnfiltreerd en aangevallen.
Het Witte Huis staat bekent om de goede beveiliging, maar dat zei je in White House Down niet terug. Het gebeurt allemaal te gemakkelijk en snel. Waardoor de film niet realistische lijkt.
Er zit ook veel humor in de film, waardoor het op een komedie begint te lijken, terwijl de film bedoelt is als actie film.
Het verhaal in de film is ook wat apart en is moeilijk serieus te nemen, met wendingen die je van te voren aan kunt zien komen. Het enige wat je een beetje geïnteresseerd houdt is dat je wilt weten wat het motief is van de daders. Wanneer dat bekent wordt gemaakt kun je snel je interesse in de film verliezen en naar wat aparte actie en rare humor kijken.
De cast in de film deed het goed, alleen het verhaal is wat apart. Vooral als je Olympus Has Fallen al gezien hebt, is de film al voorspelbaar.
Ik vond de film wat te voor de hand liggend, met een verhaal dat me niet zo interesseerde. Ik vind dat Olympus Has Fallen een betere film is waarin het Witte Huis wordt geïnfiltreerd. White House Down is helaas niet Roland Emmerich’s beste werk.
Ik geef de film als cijfer 4/10  


maandag 9 september 2013

Elysium


Elysium is een Sci-Fi film die geregisseerd is door Neil Blomkamp de regisseur van District 9. Elysium speelt zich af in het jaar 2154. De aarde is een overbevolkte puinhoop, waardoor de rijke mensen een soort ruimte station hebben laten maken, genaamd Elysium. Op Elysium leven alleen de betere mensen, die daar hun luxe voedsel en drinken hebben en waar klassieke muziek wordt gedraaid. Ook hebben ze op Elysium de beste medicijnen en een machine die alle ziektes kan behandelen en zelf verloren lichaamsdelen kan terug plaatsen.
Op de aarde leven alleen arme mindere mensen, die daar al het zware werk doen. Matt Damon’s karakter, Max Werkt gewoon in een fabriek en probeert zijn leven te verbeteren om uiteindelijk naar Elysium te mogen. Na een ongeluk op te werk, raakt zijn lichaam verzwakt. Hij denkt dat zijn enige redding op Elysium te vinden is. Met hulp van zijn vrienden krijgt hij robot implantatie, waardoor hij weer op kracht komt. Met zijn nieuwe implantatie probeert hij Elysium binnen te komen. Jodie Foster’s karakter komt erachter wat Max van plan is en stuurt een agent achter hem aan om hem te stoppen. De agent genaamd Kruger is een gestoorde maniak, die er alles aan zal doen om te voorkomen dat Max op Elysium komt.
De film heeft geweldige effecten en een goede cast. Alle acteurs spelen hun rol geweldig. De beste acteur is Sharlo Copley. In District 9 speelt hij een gewone agent die wat veranderingen mee maakt, maar in Elysium speelt hij een gevaarlijke maniak. Sharlo Copley steelt de show in Elysium. Ik zou Sharlo Copley zeker in meer film terug willen zien.
Elysium is een geweldige Sci-Fi met een mooi verhaal een goede cast en laat net zoals District 9 een bericht achter. Je kunt zien dat Neil Blomkamp een regisseur is die passie in zijn films stopt.
Het is een Sci-Fi die tocht op een realistische manier wordt weergeven, waardoor je denkt dat de wereld er best zo uit zou kunnen zien in 2154.
Ik vond de film geweldig met een mooi en slim bedacht verhaal en een goed bericht.
Ik geef de film als cijfer 8/10       


zaterdag 7 september 2013

This Is The End


This Is The End is een komedie film, waarin de wereld vergaat. Er zitten veel acteurs in de film die gewoon zichzelf spelen. Seth Rogan en Jay Baruchel gaan naar een feestje in James Franco’s huis. Terwijl zijn en vele andere acteurs feesten, blijkt de wereld te vergaan. De meeste mensen gaan in het begin al dood of worden door een blauwe straal opgezogen. Slechts zes acteurs blijven over en proberen nu de Apocalyps te “overleven” in James Franco’s huis. Ze beginnen zichzelf en elkaar belachelijk te maken, door over hun mindere films grappen te maken. Verder moeten ze hun levensmiddelen proberen te delen, maar als Danny McBride het meeste verbruikt en de rest gestolen wordt door Emma Watson moeten ze naar buiten om bij Franco’s noodvoorraad te komen. Buiten worden ze aangevallen door demonen, waardoor het overleven een stuk moeilijker wordt.
De film heeft veel humor, vooral het gedeelte dat de acteurs elkaar met hun mindere films belachelijk maken is grappig als je de bepaalde films herkent.
Alle acteurs doen het goed, want ze spelen gewoon zichzelf met een bepaalde eigenschap. Je kunt zien dat iedereen het in de film naar zijn zin heeft.
Als je van komedie houdt en sommige van de acteurs in de film kent kan de film vermakelijk zijn.
Ik geef de film als cijfer 5/10