maandag 9 september 2013

Elysium


Elysium is een Sci-Fi film die geregisseerd is door Neil Blomkamp de regisseur van District 9. Elysium speelt zich af in het jaar 2154. De aarde is een overbevolkte puinhoop, waardoor de rijke mensen een soort ruimte station hebben laten maken, genaamd Elysium. Op Elysium leven alleen de betere mensen, die daar hun luxe voedsel en drinken hebben en waar klassieke muziek wordt gedraaid. Ook hebben ze op Elysium de beste medicijnen en een machine die alle ziektes kan behandelen en zelf verloren lichaamsdelen kan terug plaatsen.
Op de aarde leven alleen arme mindere mensen, die daar al het zware werk doen. Matt Damon’s karakter, Max Werkt gewoon in een fabriek en probeert zijn leven te verbeteren om uiteindelijk naar Elysium te mogen. Na een ongeluk op te werk, raakt zijn lichaam verzwakt. Hij denkt dat zijn enige redding op Elysium te vinden is. Met hulp van zijn vrienden krijgt hij robot implantatie, waardoor hij weer op kracht komt. Met zijn nieuwe implantatie probeert hij Elysium binnen te komen. Jodie Foster’s karakter komt erachter wat Max van plan is en stuurt een agent achter hem aan om hem te stoppen. De agent genaamd Kruger is een gestoorde maniak, die er alles aan zal doen om te voorkomen dat Max op Elysium komt.
De film heeft geweldige effecten en een goede cast. Alle acteurs spelen hun rol geweldig. De beste acteur is Sharlo Copley. In District 9 speelt hij een gewone agent die wat veranderingen mee maakt, maar in Elysium speelt hij een gevaarlijke maniak. Sharlo Copley steelt de show in Elysium. Ik zou Sharlo Copley zeker in meer film terug willen zien.
Elysium is een geweldige Sci-Fi met een mooi verhaal een goede cast en laat net zoals District 9 een bericht achter. Je kunt zien dat Neil Blomkamp een regisseur is die passie in zijn films stopt.
Het is een Sci-Fi die tocht op een realistische manier wordt weergeven, waardoor je denkt dat de wereld er best zo uit zou kunnen zien in 2154.
Ik vond de film geweldig met een mooi en slim bedacht verhaal en een goed bericht.
Ik geef de film als cijfer 8/10       


Geen opmerkingen:

Een reactie posten