maandag 23 september 2013

White House Down


White House Down is geregisseerd door Roland Emmerich, de regisseur van Independence Day en The Day After Tomorrow. White House Down is ook de tweede film van 2013 waarin het Witte Huis wordt geïnfiltreerd. White House Down lijkt hierdoor in sommige aspecten veel op de film Olympus Has Fallen.
In White House Down gaat het om Channing Tatum’s karakter, die wat vader dochter problemen heeft met zijn dochter. Hij wil graag een agent worden voor de geheime dienst, maar heeft niet alles wat daar voor nodig is. Hij probeert een baan te krijgen bij het Witte Huis en omdat zijn dochter fan is van het Witte Huis en alles wat daar bij hoort, neemt hij haar mee voor een rondleiding na zijn sollicitatie. Terwijl ze de rondleiding volgen wordt het Witte Huis geïnfiltreerd.
Het begint was sloom, want tijdens de rondleiding krijg je allemaal geschiedenis te horen over het Witte Huis. Ondertussen wordt het Witte Huis zeer gemakkelijk geïnfiltreerd en aangevallen.
Het Witte Huis staat bekent om de goede beveiliging, maar dat zei je in White House Down niet terug. Het gebeurt allemaal te gemakkelijk en snel. Waardoor de film niet realistische lijkt.
Er zit ook veel humor in de film, waardoor het op een komedie begint te lijken, terwijl de film bedoelt is als actie film.
Het verhaal in de film is ook wat apart en is moeilijk serieus te nemen, met wendingen die je van te voren aan kunt zien komen. Het enige wat je een beetje geïnteresseerd houdt is dat je wilt weten wat het motief is van de daders. Wanneer dat bekent wordt gemaakt kun je snel je interesse in de film verliezen en naar wat aparte actie en rare humor kijken.
De cast in de film deed het goed, alleen het verhaal is wat apart. Vooral als je Olympus Has Fallen al gezien hebt, is de film al voorspelbaar.
Ik vond de film wat te voor de hand liggend, met een verhaal dat me niet zo interesseerde. Ik vind dat Olympus Has Fallen een betere film is waarin het Witte Huis wordt geïnfiltreerd. White House Down is helaas niet Roland Emmerich’s beste werk.
Ik geef de film als cijfer 4/10  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten