zaterdag 9 november 2013

Insidious: Chapter 2


Insidious: Chapter 2 is het vervolg op de horror film Insidious van 2010. Insidious: Chapter 2 is net zoals deel één geregisseerd door James Wan.
De familie Lambert is verhuisd naar het huis van de moeder van Patrick Lambert (gespeeld door Patrick Wilson), omdat ze hun oude huis niet meer vertrouwden na de gebeurtenissen van de eerste Insidious film. In de eerste film raakte hun zoon Dalton (gespeeld door Ty Simpkins) in een coma. Ze ontdekte dat demonen en kwade geesten zijn lichaam probeerden over te nemen. Patrick kreeg hulp van Elise Rainier (gespeeld door Lin Shaye) om naar “de geesten wereld” te reizen en zijn zoon terug te halen, alleen blijkt dat iets hem gevolgd is naar de echte wereld. Ze ontdekken dat deze geest een geschiedenis heeft met de Lambert familie en uit is op wraak. De zoons van Elise Rainier worden ingeschakeld om samen met een oude vriend van Elise de familie Lambert tegen het nieuwe kwaad te beschermen.
Insidious: Chapter 2 leek veel op deel één, maar werd toch op een andere manier vertelt.
Net als deel één is de eerste helft van de film het horror gedeelte. De tweede helft van deel één kreeg meer humor, waardoor de film minder eng werd. Deel twee werd na de eerste helft ook minder eng, maar toch bleef het een boeiend verhaal, door de mysteries die ze moeten oplossen. De film bleef interessant tot aan het eind. Het eind van de film, was net zoals het eerste deel een open eind, wat betekend dat er een derde Insidious film zal komen. James Wan heeft gezegd dat hij voor nu klaar is met horror film, maar ik hoop dat hij wel de regisseur blijft voor de derde Insidious film.
Na dat je Insidious: Chapter 2 hebt gezien, krijg je een ander beeld en idee over het eerste deel.
Als je echte naar een horror film zoekt, raak je misschien teleur gesteld, omdat Insidious: Chapter 2 meer interessant dan eng is en ook niet enger dan de eerste Insidious film. Misschien dat James Wan alle enge dingen in The Conjuring heeft gestopt, want Insidious: Chapter 2 en The Conjuring zijn rond dezelfde tijd door hem geregisseerd.
De cast deed het betere dan in de eerste film. Vooral Patrick Wilson steelt de show, door dat de kwade geest nu achter hem aanzit.
Ik vond de film leuk, met een goed en interessant verhaal. Beter verhaal dan de eerste, alleen was de eerste enger.
Ik geef de film hetzelfde cijfer als ik ooit de eerste gaf een 5/10


maandag 4 november 2013

Gravity


Gravity is een nieuwe Sci-Fi drama thriller geregisseerd door Alfonso Cuarón, bekent van Children of Men en Harry Potter en de Gevangene van Azkaban.
De medische ingenieur Ryan Stone (gespeeld door Sandra Bullock) en de astronaut Matt Kowalski (gespeeld door George Clooney) zijn in de ruimte, waar ze werken op een ruimteveer aan een Hubble telescoop.
Na een ongeluk komt er in hoge snelheid veel ruimte puin hun kant opgevlogen, wat leidt tot het eind van de missie en de vernietiging van het ruimteveer. Ryan Stone raakt door het puin gescheiden van het ruimteveer, waardoor ze in de ruimte blijft rond zweven, met een beperkte zuurstof voorraad. Nu moet ze het met de hulp van astronaut Kowalski de situatie proberen te overleven.
Verder is het lastig meer van het verhaal van de film te reviewen, omdat Alfonso Cuarón zijn best heeft gedaan om zo min mogelijk van de film prijs te geven, dus wil ik ook niet meer weggeven dan de trailer doet.
De film klinkt als een saaie survival film, maar dat is het zeker niet. De film is juist een geweldige survival film, waarin Sandra Bullock niets meer heeft dan haar astronauten kostuum en haar kennis om te overleven.
Sandra Bullock heeft het geweldig gedaan in de film ze laat het heel geloofwaardig en realistische overkomen. Ook George Clooney doet het geweldig en weet goed over te komen als een echte astronaut. Hij begrijpt dat deze situatie de ergste situatie is voor een astronaut, maar hij zegt Sandra Bullock’s karakter gewoon rustig te blijven.
De beeld effecten zijn geweldig gemaakt, je krijgt echt het gevoel dat je in de ruimte bent. Je krijgt vele realistische sterren te zien en kijkt neer op de aarde. Vooral de 3D effecten zijn goed gedaan, er komen allerlei spullen op je af.
De geluidseffecten zijn ook realistische, je hoort echt hoe stil en rustig het in de ruimte is.
Gravity is een hele boeiende, spannende film waar je in het verhaal blijft tot aan het einde, met goed acteer werk en een mooie soundtrack.
Ik verwacht dat de film nog vele prijzen zal winnen en vind dat hij zijn plaats heeft verdiend in de top 250 van IMDb. Het is zeker één van mijn favoriete films van 2013
Ik geef de film als cijfer 8/10





zondag 3 november 2013

Thor: The Dark World


Thor: The Dark World, is het vervolg van de Thor film van 2011 en The Avengers van 2012. De film is geregisseerd door Alan Taylor regisseur van Game of Thrones.
De film begint met een proloog, waarin te zien is hoe de opa van Thor het opneemt tegen de Dark Elves, die worden geleid door Malekith. Het plan van Malekith is alle negen mythische werelden van Yggdrasil met duistere krachten over te nemen. Malekith heeft hier een speciaal wapen voor, maar om deze te gebruiken moeten de negen werelden op één lijn staan wat slechts eens in duizend jaar gebeurd. De opa van Thor weet Malekith’s plan te dwarsbomen. Malekith besluit zich samen met zijn leger terug te trekken en zijn wapen te verbergen tot de negen werelden opnieuw op één lijn staan.
De film gaat na de opening verder in het heden, waar Thor de negen werelden in vrede probeert te houden, sinds de vernietiging van de Bifröst. Hierdoor krijgen we meer van de negen werelden te zien dan in de eerste Thor film.
Op de aarde ontdekken Jane Foster en haar team rare gebeurtenissen, die te maken hebben met het wapen van Malekith. Het wapen wordt geactiveerd, wat leidt tot de terug komst van Malekith en zijn leger.
Thor ontdekt dat Jane in gevaar loopt en besluit haar mee te nemen naar Asgard, om haar te laten onderzoeken en beschermen. Malekith weet dat Jane nu in Asgard is en besluit aan te vallen. Malekith’s aanval zorgt voor veel schade en slachtoffers.
Thor bedenkt een plan om Malekith aan te vallen en hem te stoppen, maar zijn vader weigert hem te steunen. Om zijn plan toch uit te voeren heeft hij de hulp van zijn gevangen adoptie broer Loki nodig, maar of Loki te vertrouwen is, blijft een vraag. Thor en Loki weten bij Malekith en zijn leger te komen en gaan het gevecht aan om de negen werelden te redden van de duistere plannen van Malekith.
De film was geweldig en net zo goed als het eerste deel. Het eerste deel had alleen meer humor.
Thor: The Dark World laat meer van de Noorse Mythologie zien en heeft een mooi verhaal met onverwachte wendingen en waarin de held de schurk van de vorige film moet vertrouwen om het grotere kwaad te verslaan.
Verder heeft de film twee geheime scènes één aan het begin van de aftiteling en één aan het eind. De eerste sluit goed aan bij de rest van The Avengers film universum, waardoor je zin krijgt in de nieuwe Marvel film.
Ik vond de film geweldig, heb ervan genoten. Het was veel beter dan ik verwacht had.
Ik geef de film als cijfer 8/10