zaterdag 9 november 2013

Insidious: Chapter 2


Insidious: Chapter 2 is het vervolg op de horror film Insidious van 2010. Insidious: Chapter 2 is net zoals deel één geregisseerd door James Wan.
De familie Lambert is verhuisd naar het huis van de moeder van Patrick Lambert (gespeeld door Patrick Wilson), omdat ze hun oude huis niet meer vertrouwden na de gebeurtenissen van de eerste Insidious film. In de eerste film raakte hun zoon Dalton (gespeeld door Ty Simpkins) in een coma. Ze ontdekte dat demonen en kwade geesten zijn lichaam probeerden over te nemen. Patrick kreeg hulp van Elise Rainier (gespeeld door Lin Shaye) om naar “de geesten wereld” te reizen en zijn zoon terug te halen, alleen blijkt dat iets hem gevolgd is naar de echte wereld. Ze ontdekken dat deze geest een geschiedenis heeft met de Lambert familie en uit is op wraak. De zoons van Elise Rainier worden ingeschakeld om samen met een oude vriend van Elise de familie Lambert tegen het nieuwe kwaad te beschermen.
Insidious: Chapter 2 leek veel op deel één, maar werd toch op een andere manier vertelt.
Net als deel één is de eerste helft van de film het horror gedeelte. De tweede helft van deel één kreeg meer humor, waardoor de film minder eng werd. Deel twee werd na de eerste helft ook minder eng, maar toch bleef het een boeiend verhaal, door de mysteries die ze moeten oplossen. De film bleef interessant tot aan het eind. Het eind van de film, was net zoals het eerste deel een open eind, wat betekend dat er een derde Insidious film zal komen. James Wan heeft gezegd dat hij voor nu klaar is met horror film, maar ik hoop dat hij wel de regisseur blijft voor de derde Insidious film.
Na dat je Insidious: Chapter 2 hebt gezien, krijg je een ander beeld en idee over het eerste deel.
Als je echte naar een horror film zoekt, raak je misschien teleur gesteld, omdat Insidious: Chapter 2 meer interessant dan eng is en ook niet enger dan de eerste Insidious film. Misschien dat James Wan alle enge dingen in The Conjuring heeft gestopt, want Insidious: Chapter 2 en The Conjuring zijn rond dezelfde tijd door hem geregisseerd.
De cast deed het betere dan in de eerste film. Vooral Patrick Wilson steelt de show, door dat de kwade geest nu achter hem aanzit.
Ik vond de film leuk, met een goed en interessant verhaal. Beter verhaal dan de eerste, alleen was de eerste enger.
Ik geef de film hetzelfde cijfer als ik ooit de eerste gaf een 5/10


Geen opmerkingen:

Een reactie posten