maandag 4 november 2013

Gravity


Gravity is een nieuwe Sci-Fi drama thriller geregisseerd door Alfonso Cuarón, bekent van Children of Men en Harry Potter en de Gevangene van Azkaban.
De medische ingenieur Ryan Stone (gespeeld door Sandra Bullock) en de astronaut Matt Kowalski (gespeeld door George Clooney) zijn in de ruimte, waar ze werken op een ruimteveer aan een Hubble telescoop.
Na een ongeluk komt er in hoge snelheid veel ruimte puin hun kant opgevlogen, wat leidt tot het eind van de missie en de vernietiging van het ruimteveer. Ryan Stone raakt door het puin gescheiden van het ruimteveer, waardoor ze in de ruimte blijft rond zweven, met een beperkte zuurstof voorraad. Nu moet ze het met de hulp van astronaut Kowalski de situatie proberen te overleven.
Verder is het lastig meer van het verhaal van de film te reviewen, omdat Alfonso Cuarón zijn best heeft gedaan om zo min mogelijk van de film prijs te geven, dus wil ik ook niet meer weggeven dan de trailer doet.
De film klinkt als een saaie survival film, maar dat is het zeker niet. De film is juist een geweldige survival film, waarin Sandra Bullock niets meer heeft dan haar astronauten kostuum en haar kennis om te overleven.
Sandra Bullock heeft het geweldig gedaan in de film ze laat het heel geloofwaardig en realistische overkomen. Ook George Clooney doet het geweldig en weet goed over te komen als een echte astronaut. Hij begrijpt dat deze situatie de ergste situatie is voor een astronaut, maar hij zegt Sandra Bullock’s karakter gewoon rustig te blijven.
De beeld effecten zijn geweldig gemaakt, je krijgt echt het gevoel dat je in de ruimte bent. Je krijgt vele realistische sterren te zien en kijkt neer op de aarde. Vooral de 3D effecten zijn goed gedaan, er komen allerlei spullen op je af.
De geluidseffecten zijn ook realistische, je hoort echt hoe stil en rustig het in de ruimte is.
Gravity is een hele boeiende, spannende film waar je in het verhaal blijft tot aan het einde, met goed acteer werk en een mooie soundtrack.
Ik verwacht dat de film nog vele prijzen zal winnen en vind dat hij zijn plaats heeft verdiend in de top 250 van IMDb. Het is zeker één van mijn favoriete films van 2013
Ik geef de film als cijfer 8/10





Geen opmerkingen:

Een reactie posten