zondag 3 november 2013

Thor: The Dark World


Thor: The Dark World, is het vervolg van de Thor film van 2011 en The Avengers van 2012. De film is geregisseerd door Alan Taylor regisseur van Game of Thrones.
De film begint met een proloog, waarin te zien is hoe de opa van Thor het opneemt tegen de Dark Elves, die worden geleid door Malekith. Het plan van Malekith is alle negen mythische werelden van Yggdrasil met duistere krachten over te nemen. Malekith heeft hier een speciaal wapen voor, maar om deze te gebruiken moeten de negen werelden op één lijn staan wat slechts eens in duizend jaar gebeurd. De opa van Thor weet Malekith’s plan te dwarsbomen. Malekith besluit zich samen met zijn leger terug te trekken en zijn wapen te verbergen tot de negen werelden opnieuw op één lijn staan.
De film gaat na de opening verder in het heden, waar Thor de negen werelden in vrede probeert te houden, sinds de vernietiging van de Bifröst. Hierdoor krijgen we meer van de negen werelden te zien dan in de eerste Thor film.
Op de aarde ontdekken Jane Foster en haar team rare gebeurtenissen, die te maken hebben met het wapen van Malekith. Het wapen wordt geactiveerd, wat leidt tot de terug komst van Malekith en zijn leger.
Thor ontdekt dat Jane in gevaar loopt en besluit haar mee te nemen naar Asgard, om haar te laten onderzoeken en beschermen. Malekith weet dat Jane nu in Asgard is en besluit aan te vallen. Malekith’s aanval zorgt voor veel schade en slachtoffers.
Thor bedenkt een plan om Malekith aan te vallen en hem te stoppen, maar zijn vader weigert hem te steunen. Om zijn plan toch uit te voeren heeft hij de hulp van zijn gevangen adoptie broer Loki nodig, maar of Loki te vertrouwen is, blijft een vraag. Thor en Loki weten bij Malekith en zijn leger te komen en gaan het gevecht aan om de negen werelden te redden van de duistere plannen van Malekith.
De film was geweldig en net zo goed als het eerste deel. Het eerste deel had alleen meer humor.
Thor: The Dark World laat meer van de Noorse Mythologie zien en heeft een mooi verhaal met onverwachte wendingen en waarin de held de schurk van de vorige film moet vertrouwen om het grotere kwaad te verslaan.
Verder heeft de film twee geheime scènes één aan het begin van de aftiteling en één aan het eind. De eerste sluit goed aan bij de rest van The Avengers film universum, waardoor je zin krijgt in de nieuwe Marvel film.
Ik vond de film geweldig, heb ervan genoten. Het was veel beter dan ik verwacht had.
Ik geef de film als cijfer 8/10


Geen opmerkingen:

Een reactie posten