zondag 29 december 2013

Mijn Top 10 Films van 2013


Dit is de lijst van de top 10 films van 2013. De lijst van de 10 films, waarvan ik het meest genoten heb dit jaar. 2013 had een paar geweldige film en veel goede films. Mijn enige probleem van dit jaar is dat de trailers van de films meestal teveel weggaven van de wendingen, of het verhaal van de film.

In 2013 ben ik een grotere fan geworden van zombie films, series en games, hierdoor kwam deze film ook in mijn top 10. de 10de plaats gaat naar World War Z.


Nummer 9 was één van de eerste films waarvan ik dit jaar heb kunnen genieten. Helaas gaf de trailer een grote wending weg, waardoor het verhaal wat te voorspelbaar werd, maar de effecten waren wel geweldig. De 9de plaats gaat naar Oblivion.


Vroeger was ik nooit fan van dit verhaal, maar dat veranderde in 2013. Deze film was het begin van een nieuwe serie, waar ik ook mijn twijfels over heb. Hoe de serie verder zal gaan zie ik pas in 2015. Verder was het einde net wat te, maar toch gaat De 8ste plaats gaat naar Man of Steel.


De 7de film was eerst iets waar ik ook geen fan van was, omdat de fans van deze serie en een andere serie vaak strijd is over welke film serie beter is. Gelukkig kun je beide leuk vinden. Ik blijf wel meer een Star Wars fan, maar ben ook dit jaar een Star Trek fan geworden. Ik heb dankzij de film ook vertrouwen gekregen in J.J Abrams als Sci-Fi regisseur, hierdoor ben ik benieuwd ben wat hij gaat doen met de nieuwe Star Wars film in 2015. De 7de plaats gaat naar Star Trek: Into Darkness.



De 6de plaats was weer een horror film van James Wan. In de film worden verschillende aspecten van verschillende horror films gemixt, waardoor een spannend verhaal ontstond. Het minpunt van de film was de trailer, omdat die weggaf waar en wanneer er een enge schrik scène kwam, wat de film minder eng kan maken. De 6de plaats gaat naar The Conjuring.


De 5de film heeft geweldige realistische effecten, waardoor je echt denkt dat je in de ruimte bent. Je krijgt ook het gevoel dat je alleen in de koude stille ruimte bent, waar je moet proberen te overleven. Je leeft mee met Sandra Bullock’s karakter en vraagt je af hoe ze het zal gaan overleven. De 5de plaats gaat naar Gravity.

 

De 4de film brengt je ook naar de ruimte, maar dan in de toekomst. In het ruimtestation is het veel beter dan op de aarde, maar helaas is het station alleen voor de mensen die het kunnen betalen. Neil Blomkamp laat je weer nadenken over het verschil tussen arm en rijk met deze film. Verder laat Sharlto Copley zien hoe goed hij kan acteren. Ik hoop hem in de toekomst in meer films te zien. De 4de plaats gaat naar Elysium.












De top 3 was lastig voor mij, omdat ik van alle drie de films veel heb genoten dit jaar, maar heb uiteindelijk toch besloten ze op deze manier in mijn top 10 te plaatsen.

De 3de plaats gaat naar film die toch heeft laten zien dat Marvel het na the Avengers nog wel kan. Deze film maakt weer goed voor de teleurstelling van Iron Man 3. Tom Hiddleston weet de film geweldig te maken, ondanks dat zijn karakter niet eens de echte vijand speelt. De 3de plaats gaat naar Thor: The Dark World.


Deze film heb ik als laatst gezien in 2013. Ondanks de film in het midden wat slomer gaat weet het laatste gedeelte de film de tweede plaats te geven op deze lijst. Benedict Cumberbatch heeft zijn stem geweldig sinister laten klinken als de beste schurk in een 2013 film. Ben nu vooral benieuwd naar hoe het verhaal gaat aflopen, maar dat zal ik pas volgend jaar rond deze tijd te weten komen. De 2de plaats gaat naar The Hobbit: The Desolation of Smaug.


De beste film die ik dit jaar heb gezien was ook de beste film in de gehele zomer periode. Deze film wist mij als enige kippenvel, omdat ik sommige scènes echt geweldig vond. Ondanks dat de film bekend is als een domme film over een Power Rangers verhaal voor volwassenen, is het voor mij als Power Ranger fan de beste film die ik in 2013 heb gezien. De 1ste plaats gaat naar Pacific Rim.     


Ik wil graag iedereen bedanken voor het lezen en liken van mijn reviews. Ben benieuwd wat je vind van mijn top 10. Laat het maar in een reactie weten of je het er een beetje mee eens bent en wat jouw favoriete film van 2013 was.ik ga in 2014 verder met het schrijven van reviews.  

vrijdag 27 december 2013

The Hobbit: The Desolation of Smaug

The Hobbit: The Desolation of Smaug is het vervolg van The Hobbit: An Unexpected Journey van vorig jaar. Beide films zijn geregisseerd door Peter Jackson de regisseur van The Lord of the Rings.
De film gaat verder met de reis van Bilbo Baggings (gespeeld door Martin Freeman) en Gandalf the Grey (gespeeld door Ian McKellen), wie vergezeld worden door de dertien dwergen onder leiding van Thorin Oakenshield (gespeeld door Richard Armitage). Ze zijn onderweg naar Erebor om het thuisland van de dwergen terug te winnen van de draak Smaug.
De groep wordt ook nog steeds achterna gezeten door de orks, wie proberen de dwergen te vermoorden.
Gandalf ontdekt dat er ergens duistere krachten aan het werk zijn en verlaat de groep om dit uit te zoeken. Nu moeten Bilbo en de dwergen alleen verder. Ze moeten door het duistere woud heen om dichterbij Erebor te komen. Het woud blijkt een lastig doolhof te zijn gevuld met gigantische spinnen. Bilbo weet met behulp van de ring, die hij gevonden heeft in het eerste deel zich te redden van de spinnen. Nu moet hij een manier zien te vinden om de dwergen ook te redden. Gelukkig krijgt hij onverwachte hulp van de elfen onder leiding van Legolas (gespeeld door Orlando Bloom) en Tauriel (gespeeld door Evangeline Lilly).
De dwergen worden gevangenen van de elfen, omdat beide soorten elkaar moeilijk kunnen vertrouwen. Bilbo weet de dwergen te redden. Ze proberen nu te ontsnappen van de elfen, ook komen ze oog in oog met de orks. De elfen proberen hun ontsnapte gevangenen weer terug te krijgen, maar ontdekken dat de orks ook uit zijn op de dwergen. Terwijl de meeste elfen met de orks vechten, weten Bilbo en de dwergen met moeite te ontsnappen.
Uiteindelijk komen ze aan in Erebor in de stad Laketown, waar ze zich ongezien voorbereiden voor de strijd tegen de draak Smaug. De bewoners van Laketown ontdekken de groep. Dit houdt de groep een tijdje op. Uiteindelijk besluit de leider van Laketown, dat de groep verder mag reizen naar de Lonely Mountain, om Smaug te verslaan en Erebor van hem terug te winnen.
Een paar dwergen blijven achter in Laketown en worden weer aangevallen door de orks. Ze krijgen hulp van Legolas en Tauriel. Bilbo en de rest van de dwergen zijn ondertussen de Lonely Mountain beklommen. Bilbo kan als hobbit gemakkelijke ongezien de schatkamer bereiken en moet opzoek naar de Arkenstone, zodat de dwergen de macht over hun oude land weer terug kunnen krijgen. Het enige probleem voor Bilbo is dat de schatkamer bewoond wordt door de draak Smaug. Bilbo heeft geluk dat Smaug slaapt en probeert voorzichtig de Arkenstone te vinden. Helaas maakt hij Smaug wakker tijdens zijn zoektocht. Nu verandert de situatie in een kat en muis spelletje. De dwergen komen hem na een tijdje helpen. Nu staan ze tegenover een gigantisch vuurspuwend wezen, wie ook nog slim blijkt te zijn en sinistere spelletjes met Bilbo en de dwergen begint te spelen, tot hij er genoeg van heeft en besluit ze te vermoorden. De dwergen moeten nu zien te overleven aan dit monster.
De film duurt net iets langer dan drie uur. Elke uur lijkt een apart stuk van het verhaal te zijn. Het eerste deel is een mysterieuze puzzel door het duistere woud, het tweede uur speelt af in Laketown waar we de dwergen zien voorbereiden voor hun ontmoeting met Smaug en het laatste uur is de spannende ontmoeting met Smaug. In alle drie de delen van de film spelen ook meer verhalen af, zoals je gewend bent met The Lord of the Rings.
Het eerste gedeelte van de film blijft interessant om te zien hoe de groep het duistere woud door komt en hoe ze eruit ontsnappen. Ook ontmoeten we dan Legolas en Tauriel. Legolas is al bekend door zijn rol in The Lord of the Rings films. Tauriel is een nieuw karakter, wie ze speciaal voorin de film er hebben bij bedacht. Orlando Bloom deed het geweldig als Legolas, misschien zelfs beter dan zijn prestaties in The Lord of the Rings films. Deze film was één van Evangeline Lilly eerste grote film prestaties, ze was vooral bekend als actrice in de tv-serie Lost. In deze film deed ze het ook geweldig.
Het middelste gedeelte van de film, was het gedeelte wat iets slomer verliep en minder interessant was, maar dit wordt weer goed gemaakt met het laatste en beste gedeelte van de film. Hierin krijgen we te maken met de draak Smaug.
De stem van Smaug is ingesproken door Benedict Cumberbatch. Hij staat erom bekend dat hij met zijn stem alles sinister kan laten klinken en ook in deze rol bewijst hij dat weer.
De film eindigt uiteindelijk met een cliffhanger, waardoor je alweer uitkijkt naar het derde en laatste deel van volgend jaar.
Martin Freeman heeft goed geacteerd en laten zien hoe de ring Bilbo begint te beïnvloeden.
Het enige wat minder in de film was dat we Ian McKellen als Gandalf niet veel zagen, omdat hij bezich was met zijn eigen onderzoek.   
The Hobbit: The Desolation of Smaug, lijkt door sommige Scènes veel op Star Wars V: The Empire Strikes Back. In de scène tussen Bilbo en Smaug, zie je hoe Smaug met Bilbo zit te spelen, terwijl je weet dat hij Bilbo in één klap kan doden. Dit deed me denken de scène tussen Darth Vader en Luke Skywalker, waarin Darth Vader ook met Luke loopt te spelen. Zowel Smaug als Darth Vader is het na een tijd zat er laat dan zijn echte kracht zien.
Ik vond dit tweede deel van het Hobbit verhaal veel leuker dan het eerste en ondanks dat de film in het midden wat langzamer gaat, heb ik toch van de gehele film kunnen genieten, ik kijk al uit naar het laatste deel volgend jaar. Deze film komt zeker terug in mijn top 10 films van 2013.

Ik geef de film als cijfer 8/10


zaterdag 14 december 2013

Captain Phillips

Captain Phillips is een film die gebaseerd is op het waargebeurde verhaal van captain Richard Phillips, die hij zelf geschreven heeft. Het verhaal gaat over de gijzelneming van het Amerikaanse vrachtschip MV Maersk Alabama, dat in 2009 gebeurd is. Het vrachtschip was een van de eerste vrachtschepen, dat gegijzeld werd in vele jaren.
In het begin van de film worden de karakters geïntroduceerd. Eerst Captain Phillips zelf en wat belangrijke bemanningsleden, daarna de groep Somalische piraten.
Captain Phillips (gespeeld door Tom Hanks) traint de bemanningsleden en oefent met ze wat ze moeten doen in het geval van een piraten aanval.
De leider van de Somalische groep dwingt een aantal leden boten te gaan infiltreren en de bemanning te gijzelen in ruil voor losgeld. De groepsleden hebben weinig keus, want als ze niet doen wat te baas hun opdraagt, zal hij ze direct afschieten.
Met tegenzin gaan de piraten op pad. De meeste schepen varen in groepen, waardoor ze moeilijk zijn te infiltreren. Twee piraten bootjes zien op de radar dat er één schip alleen vaart. Het gaat om het schip van Captain Phillips.
De piraten proberen meerdere keren het schip te infiltreren, maar zonder succes. Het merendeel van de piraten besluit op te geven.
Een kleine groep van vier man gaat toch door, omdat de leider van deze groep zat op te scheppen tegen de baas dat het hem wel zou lukken.
Uiteindelijk lukt het de groep het vrachtschip te infiltreren. Captain Phillips beveelt zijn bemanning zich te verbergen, omdat hij geen gijzelaars wil. Toch weten de piraten op tijd bij Captain Phillips te komen. Ze nemen hem en een paar bemanningsleden gegijzeld. Captain Phillips moet nu genoeg tijd proberen te rekken, zodat de marine het schip uit de handen van de piraten kan redden. Helaas hebben de piraten weinig geduld. Ze willen direct van captain Phillips weten waar de gehele bemanning zich verschuilt, anders zullen ze de overige gijzelaars vermoorden.
Het acteerwerk van Tom Hanks kwam overtuigend over. De acteurs wie de Somalische piraten speelden hebben het goed gedaan, dit was voor hen ook de eerste keer dat ze in een film speelden, wat je haast niet zou zeggen.
Het enige probleem met de film is dat hij wat te lang duurt. Ze wilden waarschijnlijk het gehele boek verfilmen. In de film zie je dat het de piraten in het begin meerdere keren mislukt het schip te infiltreren, maar dankzij de trailer van de film weet je dat het de piraten toch wel gaat lukt om het vrachtschip van captain Phillips infiltreren, hierdoor neemt de spanning snel af.
Het einde van de film is ook niet spannend. De piraten overwegen namelijk captain Phillips te vermoorden, maar omdat je weet dat captain Phillips zelf het verhaal heeft geschreven, weet je bijna zeker dat hij het wel overleeft.
Ondanks dat de spanning in de film soms snel afnam, bleef de film toch realistisch en interessant.
Ik geef de film als cijfer een 7/10




zondag 1 december 2013

Carrie


Carrie is een nieuwe verfilming van de originele Carrie film uit 1976. Carrie is gebaseerd op het boek Carrie van de schrijver Stephen King, wie bekend is van zijn andere horror verhalen zoals: It, The Shining en The Mist.
Carrie White (gespeeld door Chloë Grace Moretz) is een verlegen meisje en een buitenbeetje op haar school. Hierdoor wordt ze door de andere leerlingen gepest. Op een moment ontdekt Carrie dat ze telekinetische krachten heeft. Thuis woont Carrie bij haar erg gelovige moeder (gespeeld door Julianne Moore). Haar moeder is de echte gek. Ze dwingt Carrie te bidden als ze iets in haar ogen fout heeft gedaan en ze wordt hardhandig opgevoed.
We zien dat Carrie meer over telekinetische krachten zoekt en het een beetje probeert te beheersen.
Gelukkig voor Carrie pesten niet alle leerlingen haar. Er is een populair meisje die het niet met de anderen eens is. Ze probeert Carrie stiekem een beetje te helpen, door haar vriend te vragen Carrie mee te nemen naar het school gala. Een ander populair meisje die Carrie pestte, mag hierdoor niet meer naar het school gala komen. Zij wil wraak nemen en Carrie op het gala voor de gehele groep voor schut zetten. Samen met haar vriendje komt ze aan varkensbloed. Ze is van plan Carrie tot gala koningin te laten kiezen en dan een emmer met het varkensbloed over haar heen te gieten. Ze krijgt het voor elkaar, maar krijgt dan met de gehele groep te maken met Carrie haar telekinetische krachten.
Als je de originele Carrie kent, of de trailer van de film hebt gezien ken je het verhaal. Je weet wat er gebeuren gaat, hierdoor heeft de film geen verrassende aspecten.
De film geeft net zoals de originele aan hoe erg pesten kan zijn en staat een beetje voor het anti pestprogramma.
De enige rede voor de nieuwe verfilming is om aan te geven hoe met vandaag de daagse technologieën er  gepest kan worden. Door bijvoorbeeld filmpjes van andere op het internet te zetten die de gehele wereld kan zien.
Verder vond ik het niet nodig dat er een nieuwe verfilming van de Carrie film kwam. Vooral dat de film als een horror film wordt gezien is net wat te. De film is meer een thriller.
Chloë Moretz is een goede actrice, maar voor deze film verkeert gecast. Ze is niet lelijk en ziet er gewoon normaal uit wat het pesten en beledigen van haar wat ongeloofwaardig maakt. Sissy Spacek, wie Carrie speelde in de originele Carrie zag er wat minder mooi en aparter uit, waardoor het wat begrijpelijker is dat ze wordt gepest, ook omdat haar moeder in de originele Carrie een Jehova getuige is en in de nieuwe slechts bij een drogist werkt.
Persoonlijk vond ik de nieuwe verfilming niet echt nodig en minder dan de originele Carrie.
De originele Carrie gaf ik ooit als cijfer een 6/10, maar deze minder nieuwe verfilming geef ik slechte een 3/10