zondag 1 december 2013

Carrie


Carrie is een nieuwe verfilming van de originele Carrie film uit 1976. Carrie is gebaseerd op het boek Carrie van de schrijver Stephen King, wie bekend is van zijn andere horror verhalen zoals: It, The Shining en The Mist.
Carrie White (gespeeld door Chloë Grace Moretz) is een verlegen meisje en een buitenbeetje op haar school. Hierdoor wordt ze door de andere leerlingen gepest. Op een moment ontdekt Carrie dat ze telekinetische krachten heeft. Thuis woont Carrie bij haar erg gelovige moeder (gespeeld door Julianne Moore). Haar moeder is de echte gek. Ze dwingt Carrie te bidden als ze iets in haar ogen fout heeft gedaan en ze wordt hardhandig opgevoed.
We zien dat Carrie meer over telekinetische krachten zoekt en het een beetje probeert te beheersen.
Gelukkig voor Carrie pesten niet alle leerlingen haar. Er is een populair meisje die het niet met de anderen eens is. Ze probeert Carrie stiekem een beetje te helpen, door haar vriend te vragen Carrie mee te nemen naar het school gala. Een ander populair meisje die Carrie pestte, mag hierdoor niet meer naar het school gala komen. Zij wil wraak nemen en Carrie op het gala voor de gehele groep voor schut zetten. Samen met haar vriendje komt ze aan varkensbloed. Ze is van plan Carrie tot gala koningin te laten kiezen en dan een emmer met het varkensbloed over haar heen te gieten. Ze krijgt het voor elkaar, maar krijgt dan met de gehele groep te maken met Carrie haar telekinetische krachten.
Als je de originele Carrie kent, of de trailer van de film hebt gezien ken je het verhaal. Je weet wat er gebeuren gaat, hierdoor heeft de film geen verrassende aspecten.
De film geeft net zoals de originele aan hoe erg pesten kan zijn en staat een beetje voor het anti pestprogramma.
De enige rede voor de nieuwe verfilming is om aan te geven hoe met vandaag de daagse technologieën er  gepest kan worden. Door bijvoorbeeld filmpjes van andere op het internet te zetten die de gehele wereld kan zien.
Verder vond ik het niet nodig dat er een nieuwe verfilming van de Carrie film kwam. Vooral dat de film als een horror film wordt gezien is net wat te. De film is meer een thriller.
Chloë Moretz is een goede actrice, maar voor deze film verkeert gecast. Ze is niet lelijk en ziet er gewoon normaal uit wat het pesten en beledigen van haar wat ongeloofwaardig maakt. Sissy Spacek, wie Carrie speelde in de originele Carrie zag er wat minder mooi en aparter uit, waardoor het wat begrijpelijker is dat ze wordt gepest, ook omdat haar moeder in de originele Carrie een Jehova getuige is en in de nieuwe slechts bij een drogist werkt.
Persoonlijk vond ik de nieuwe verfilming niet echt nodig en minder dan de originele Carrie.
De originele Carrie gaf ik ooit als cijfer een 6/10, maar deze minder nieuwe verfilming geef ik slechte een 3/10  
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten