zondag 29 december 2013

Mijn Top 10 Films van 2013


Dit is de lijst van de top 10 films van 2013. De lijst van de 10 films, waarvan ik het meest genoten heb dit jaar. 2013 had een paar geweldige film en veel goede films. Mijn enige probleem van dit jaar is dat de trailers van de films meestal teveel weggaven van de wendingen, of het verhaal van de film.

In 2013 ben ik een grotere fan geworden van zombie films, series en games, hierdoor kwam deze film ook in mijn top 10. de 10de plaats gaat naar World War Z.


Nummer 9 was één van de eerste films waarvan ik dit jaar heb kunnen genieten. Helaas gaf de trailer een grote wending weg, waardoor het verhaal wat te voorspelbaar werd, maar de effecten waren wel geweldig. De 9de plaats gaat naar Oblivion.


Vroeger was ik nooit fan van dit verhaal, maar dat veranderde in 2013. Deze film was het begin van een nieuwe serie, waar ik ook mijn twijfels over heb. Hoe de serie verder zal gaan zie ik pas in 2015. Verder was het einde net wat te, maar toch gaat De 8ste plaats gaat naar Man of Steel.


De 7de film was eerst iets waar ik ook geen fan van was, omdat de fans van deze serie en een andere serie vaak strijd is over welke film serie beter is. Gelukkig kun je beide leuk vinden. Ik blijf wel meer een Star Wars fan, maar ben ook dit jaar een Star Trek fan geworden. Ik heb dankzij de film ook vertrouwen gekregen in J.J Abrams als Sci-Fi regisseur, hierdoor ben ik benieuwd ben wat hij gaat doen met de nieuwe Star Wars film in 2015. De 7de plaats gaat naar Star Trek: Into Darkness.



De 6de plaats was weer een horror film van James Wan. In de film worden verschillende aspecten van verschillende horror films gemixt, waardoor een spannend verhaal ontstond. Het minpunt van de film was de trailer, omdat die weggaf waar en wanneer er een enge schrik scène kwam, wat de film minder eng kan maken. De 6de plaats gaat naar The Conjuring.


De 5de film heeft geweldige realistische effecten, waardoor je echt denkt dat je in de ruimte bent. Je krijgt ook het gevoel dat je alleen in de koude stille ruimte bent, waar je moet proberen te overleven. Je leeft mee met Sandra Bullock’s karakter en vraagt je af hoe ze het zal gaan overleven. De 5de plaats gaat naar Gravity.

 

De 4de film brengt je ook naar de ruimte, maar dan in de toekomst. In het ruimtestation is het veel beter dan op de aarde, maar helaas is het station alleen voor de mensen die het kunnen betalen. Neil Blomkamp laat je weer nadenken over het verschil tussen arm en rijk met deze film. Verder laat Sharlto Copley zien hoe goed hij kan acteren. Ik hoop hem in de toekomst in meer films te zien. De 4de plaats gaat naar Elysium.












De top 3 was lastig voor mij, omdat ik van alle drie de films veel heb genoten dit jaar, maar heb uiteindelijk toch besloten ze op deze manier in mijn top 10 te plaatsen.

De 3de plaats gaat naar film die toch heeft laten zien dat Marvel het na the Avengers nog wel kan. Deze film maakt weer goed voor de teleurstelling van Iron Man 3. Tom Hiddleston weet de film geweldig te maken, ondanks dat zijn karakter niet eens de echte vijand speelt. De 3de plaats gaat naar Thor: The Dark World.


Deze film heb ik als laatst gezien in 2013. Ondanks de film in het midden wat slomer gaat weet het laatste gedeelte de film de tweede plaats te geven op deze lijst. Benedict Cumberbatch heeft zijn stem geweldig sinister laten klinken als de beste schurk in een 2013 film. Ben nu vooral benieuwd naar hoe het verhaal gaat aflopen, maar dat zal ik pas volgend jaar rond deze tijd te weten komen. De 2de plaats gaat naar The Hobbit: The Desolation of Smaug.


De beste film die ik dit jaar heb gezien was ook de beste film in de gehele zomer periode. Deze film wist mij als enige kippenvel, omdat ik sommige scènes echt geweldig vond. Ondanks dat de film bekend is als een domme film over een Power Rangers verhaal voor volwassenen, is het voor mij als Power Ranger fan de beste film die ik in 2013 heb gezien. De 1ste plaats gaat naar Pacific Rim.     


Ik wil graag iedereen bedanken voor het lezen en liken van mijn reviews. Ben benieuwd wat je vind van mijn top 10. Laat het maar in een reactie weten of je het er een beetje mee eens bent en wat jouw favoriete film van 2013 was.ik ga in 2014 verder met het schrijven van reviews.  

vrijdag 27 december 2013

The Hobbit: The Desolation of Smaug

The Hobbit: The Desolation of Smaug is het vervolg van The Hobbit: An Unexpected Journey van vorig jaar. Beide films zijn geregisseerd door Peter Jackson de regisseur van The Lord of the Rings.
De film gaat verder met de reis van Bilbo Baggings (gespeeld door Martin Freeman) en Gandalf the Grey (gespeeld door Ian McKellen), wie vergezeld worden door de dertien dwergen onder leiding van Thorin Oakenshield (gespeeld door Richard Armitage). Ze zijn onderweg naar Erebor om het thuisland van de dwergen terug te winnen van de draak Smaug.
De groep wordt ook nog steeds achterna gezeten door de orks, wie proberen de dwergen te vermoorden.
Gandalf ontdekt dat er ergens duistere krachten aan het werk zijn en verlaat de groep om dit uit te zoeken. Nu moeten Bilbo en de dwergen alleen verder. Ze moeten door het duistere woud heen om dichterbij Erebor te komen. Het woud blijkt een lastig doolhof te zijn gevuld met gigantische spinnen. Bilbo weet met behulp van de ring, die hij gevonden heeft in het eerste deel zich te redden van de spinnen. Nu moet hij een manier zien te vinden om de dwergen ook te redden. Gelukkig krijgt hij onverwachte hulp van de elfen onder leiding van Legolas (gespeeld door Orlando Bloom) en Tauriel (gespeeld door Evangeline Lilly).
De dwergen worden gevangenen van de elfen, omdat beide soorten elkaar moeilijk kunnen vertrouwen. Bilbo weet de dwergen te redden. Ze proberen nu te ontsnappen van de elfen, ook komen ze oog in oog met de orks. De elfen proberen hun ontsnapte gevangenen weer terug te krijgen, maar ontdekken dat de orks ook uit zijn op de dwergen. Terwijl de meeste elfen met de orks vechten, weten Bilbo en de dwergen met moeite te ontsnappen.
Uiteindelijk komen ze aan in Erebor in de stad Laketown, waar ze zich ongezien voorbereiden voor de strijd tegen de draak Smaug. De bewoners van Laketown ontdekken de groep. Dit houdt de groep een tijdje op. Uiteindelijk besluit de leider van Laketown, dat de groep verder mag reizen naar de Lonely Mountain, om Smaug te verslaan en Erebor van hem terug te winnen.
Een paar dwergen blijven achter in Laketown en worden weer aangevallen door de orks. Ze krijgen hulp van Legolas en Tauriel. Bilbo en de rest van de dwergen zijn ondertussen de Lonely Mountain beklommen. Bilbo kan als hobbit gemakkelijke ongezien de schatkamer bereiken en moet opzoek naar de Arkenstone, zodat de dwergen de macht over hun oude land weer terug kunnen krijgen. Het enige probleem voor Bilbo is dat de schatkamer bewoond wordt door de draak Smaug. Bilbo heeft geluk dat Smaug slaapt en probeert voorzichtig de Arkenstone te vinden. Helaas maakt hij Smaug wakker tijdens zijn zoektocht. Nu verandert de situatie in een kat en muis spelletje. De dwergen komen hem na een tijdje helpen. Nu staan ze tegenover een gigantisch vuurspuwend wezen, wie ook nog slim blijkt te zijn en sinistere spelletjes met Bilbo en de dwergen begint te spelen, tot hij er genoeg van heeft en besluit ze te vermoorden. De dwergen moeten nu zien te overleven aan dit monster.
De film duurt net iets langer dan drie uur. Elke uur lijkt een apart stuk van het verhaal te zijn. Het eerste deel is een mysterieuze puzzel door het duistere woud, het tweede uur speelt af in Laketown waar we de dwergen zien voorbereiden voor hun ontmoeting met Smaug en het laatste uur is de spannende ontmoeting met Smaug. In alle drie de delen van de film spelen ook meer verhalen af, zoals je gewend bent met The Lord of the Rings.
Het eerste gedeelte van de film blijft interessant om te zien hoe de groep het duistere woud door komt en hoe ze eruit ontsnappen. Ook ontmoeten we dan Legolas en Tauriel. Legolas is al bekend door zijn rol in The Lord of the Rings films. Tauriel is een nieuw karakter, wie ze speciaal voorin de film er hebben bij bedacht. Orlando Bloom deed het geweldig als Legolas, misschien zelfs beter dan zijn prestaties in The Lord of the Rings films. Deze film was één van Evangeline Lilly eerste grote film prestaties, ze was vooral bekend als actrice in de tv-serie Lost. In deze film deed ze het ook geweldig.
Het middelste gedeelte van de film, was het gedeelte wat iets slomer verliep en minder interessant was, maar dit wordt weer goed gemaakt met het laatste en beste gedeelte van de film. Hierin krijgen we te maken met de draak Smaug.
De stem van Smaug is ingesproken door Benedict Cumberbatch. Hij staat erom bekend dat hij met zijn stem alles sinister kan laten klinken en ook in deze rol bewijst hij dat weer.
De film eindigt uiteindelijk met een cliffhanger, waardoor je alweer uitkijkt naar het derde en laatste deel van volgend jaar.
Martin Freeman heeft goed geacteerd en laten zien hoe de ring Bilbo begint te beïnvloeden.
Het enige wat minder in de film was dat we Ian McKellen als Gandalf niet veel zagen, omdat hij bezich was met zijn eigen onderzoek.   
The Hobbit: The Desolation of Smaug, lijkt door sommige Scènes veel op Star Wars V: The Empire Strikes Back. In de scène tussen Bilbo en Smaug, zie je hoe Smaug met Bilbo zit te spelen, terwijl je weet dat hij Bilbo in één klap kan doden. Dit deed me denken de scène tussen Darth Vader en Luke Skywalker, waarin Darth Vader ook met Luke loopt te spelen. Zowel Smaug als Darth Vader is het na een tijd zat er laat dan zijn echte kracht zien.
Ik vond dit tweede deel van het Hobbit verhaal veel leuker dan het eerste en ondanks dat de film in het midden wat langzamer gaat, heb ik toch van de gehele film kunnen genieten, ik kijk al uit naar het laatste deel volgend jaar. Deze film komt zeker terug in mijn top 10 films van 2013.

Ik geef de film als cijfer 8/10


zaterdag 14 december 2013

Captain Phillips

Captain Phillips is een film die gebaseerd is op het waargebeurde verhaal van captain Richard Phillips, die hij zelf geschreven heeft. Het verhaal gaat over de gijzelneming van het Amerikaanse vrachtschip MV Maersk Alabama, dat in 2009 gebeurd is. Het vrachtschip was een van de eerste vrachtschepen, dat gegijzeld werd in vele jaren.
In het begin van de film worden de karakters geïntroduceerd. Eerst Captain Phillips zelf en wat belangrijke bemanningsleden, daarna de groep Somalische piraten.
Captain Phillips (gespeeld door Tom Hanks) traint de bemanningsleden en oefent met ze wat ze moeten doen in het geval van een piraten aanval.
De leider van de Somalische groep dwingt een aantal leden boten te gaan infiltreren en de bemanning te gijzelen in ruil voor losgeld. De groepsleden hebben weinig keus, want als ze niet doen wat te baas hun opdraagt, zal hij ze direct afschieten.
Met tegenzin gaan de piraten op pad. De meeste schepen varen in groepen, waardoor ze moeilijk zijn te infiltreren. Twee piraten bootjes zien op de radar dat er één schip alleen vaart. Het gaat om het schip van Captain Phillips.
De piraten proberen meerdere keren het schip te infiltreren, maar zonder succes. Het merendeel van de piraten besluit op te geven.
Een kleine groep van vier man gaat toch door, omdat de leider van deze groep zat op te scheppen tegen de baas dat het hem wel zou lukken.
Uiteindelijk lukt het de groep het vrachtschip te infiltreren. Captain Phillips beveelt zijn bemanning zich te verbergen, omdat hij geen gijzelaars wil. Toch weten de piraten op tijd bij Captain Phillips te komen. Ze nemen hem en een paar bemanningsleden gegijzeld. Captain Phillips moet nu genoeg tijd proberen te rekken, zodat de marine het schip uit de handen van de piraten kan redden. Helaas hebben de piraten weinig geduld. Ze willen direct van captain Phillips weten waar de gehele bemanning zich verschuilt, anders zullen ze de overige gijzelaars vermoorden.
Het acteerwerk van Tom Hanks kwam overtuigend over. De acteurs wie de Somalische piraten speelden hebben het goed gedaan, dit was voor hen ook de eerste keer dat ze in een film speelden, wat je haast niet zou zeggen.
Het enige probleem met de film is dat hij wat te lang duurt. Ze wilden waarschijnlijk het gehele boek verfilmen. In de film zie je dat het de piraten in het begin meerdere keren mislukt het schip te infiltreren, maar dankzij de trailer van de film weet je dat het de piraten toch wel gaat lukt om het vrachtschip van captain Phillips infiltreren, hierdoor neemt de spanning snel af.
Het einde van de film is ook niet spannend. De piraten overwegen namelijk captain Phillips te vermoorden, maar omdat je weet dat captain Phillips zelf het verhaal heeft geschreven, weet je bijna zeker dat hij het wel overleeft.
Ondanks dat de spanning in de film soms snel afnam, bleef de film toch realistisch en interessant.
Ik geef de film als cijfer een 7/10




zondag 1 december 2013

Carrie


Carrie is een nieuwe verfilming van de originele Carrie film uit 1976. Carrie is gebaseerd op het boek Carrie van de schrijver Stephen King, wie bekend is van zijn andere horror verhalen zoals: It, The Shining en The Mist.
Carrie White (gespeeld door Chloë Grace Moretz) is een verlegen meisje en een buitenbeetje op haar school. Hierdoor wordt ze door de andere leerlingen gepest. Op een moment ontdekt Carrie dat ze telekinetische krachten heeft. Thuis woont Carrie bij haar erg gelovige moeder (gespeeld door Julianne Moore). Haar moeder is de echte gek. Ze dwingt Carrie te bidden als ze iets in haar ogen fout heeft gedaan en ze wordt hardhandig opgevoed.
We zien dat Carrie meer over telekinetische krachten zoekt en het een beetje probeert te beheersen.
Gelukkig voor Carrie pesten niet alle leerlingen haar. Er is een populair meisje die het niet met de anderen eens is. Ze probeert Carrie stiekem een beetje te helpen, door haar vriend te vragen Carrie mee te nemen naar het school gala. Een ander populair meisje die Carrie pestte, mag hierdoor niet meer naar het school gala komen. Zij wil wraak nemen en Carrie op het gala voor de gehele groep voor schut zetten. Samen met haar vriendje komt ze aan varkensbloed. Ze is van plan Carrie tot gala koningin te laten kiezen en dan een emmer met het varkensbloed over haar heen te gieten. Ze krijgt het voor elkaar, maar krijgt dan met de gehele groep te maken met Carrie haar telekinetische krachten.
Als je de originele Carrie kent, of de trailer van de film hebt gezien ken je het verhaal. Je weet wat er gebeuren gaat, hierdoor heeft de film geen verrassende aspecten.
De film geeft net zoals de originele aan hoe erg pesten kan zijn en staat een beetje voor het anti pestprogramma.
De enige rede voor de nieuwe verfilming is om aan te geven hoe met vandaag de daagse technologieën er  gepest kan worden. Door bijvoorbeeld filmpjes van andere op het internet te zetten die de gehele wereld kan zien.
Verder vond ik het niet nodig dat er een nieuwe verfilming van de Carrie film kwam. Vooral dat de film als een horror film wordt gezien is net wat te. De film is meer een thriller.
Chloë Moretz is een goede actrice, maar voor deze film verkeert gecast. Ze is niet lelijk en ziet er gewoon normaal uit wat het pesten en beledigen van haar wat ongeloofwaardig maakt. Sissy Spacek, wie Carrie speelde in de originele Carrie zag er wat minder mooi en aparter uit, waardoor het wat begrijpelijker is dat ze wordt gepest, ook omdat haar moeder in de originele Carrie een Jehova getuige is en in de nieuwe slechts bij een drogist werkt.
Persoonlijk vond ik de nieuwe verfilming niet echt nodig en minder dan de originele Carrie.
De originele Carrie gaf ik ooit als cijfer een 6/10, maar deze minder nieuwe verfilming geef ik slechte een 3/10  
  

zaterdag 9 november 2013

Insidious: Chapter 2


Insidious: Chapter 2 is het vervolg op de horror film Insidious van 2010. Insidious: Chapter 2 is net zoals deel één geregisseerd door James Wan.
De familie Lambert is verhuisd naar het huis van de moeder van Patrick Lambert (gespeeld door Patrick Wilson), omdat ze hun oude huis niet meer vertrouwden na de gebeurtenissen van de eerste Insidious film. In de eerste film raakte hun zoon Dalton (gespeeld door Ty Simpkins) in een coma. Ze ontdekte dat demonen en kwade geesten zijn lichaam probeerden over te nemen. Patrick kreeg hulp van Elise Rainier (gespeeld door Lin Shaye) om naar “de geesten wereld” te reizen en zijn zoon terug te halen, alleen blijkt dat iets hem gevolgd is naar de echte wereld. Ze ontdekken dat deze geest een geschiedenis heeft met de Lambert familie en uit is op wraak. De zoons van Elise Rainier worden ingeschakeld om samen met een oude vriend van Elise de familie Lambert tegen het nieuwe kwaad te beschermen.
Insidious: Chapter 2 leek veel op deel één, maar werd toch op een andere manier vertelt.
Net als deel één is de eerste helft van de film het horror gedeelte. De tweede helft van deel één kreeg meer humor, waardoor de film minder eng werd. Deel twee werd na de eerste helft ook minder eng, maar toch bleef het een boeiend verhaal, door de mysteries die ze moeten oplossen. De film bleef interessant tot aan het eind. Het eind van de film, was net zoals het eerste deel een open eind, wat betekend dat er een derde Insidious film zal komen. James Wan heeft gezegd dat hij voor nu klaar is met horror film, maar ik hoop dat hij wel de regisseur blijft voor de derde Insidious film.
Na dat je Insidious: Chapter 2 hebt gezien, krijg je een ander beeld en idee over het eerste deel.
Als je echte naar een horror film zoekt, raak je misschien teleur gesteld, omdat Insidious: Chapter 2 meer interessant dan eng is en ook niet enger dan de eerste Insidious film. Misschien dat James Wan alle enge dingen in The Conjuring heeft gestopt, want Insidious: Chapter 2 en The Conjuring zijn rond dezelfde tijd door hem geregisseerd.
De cast deed het betere dan in de eerste film. Vooral Patrick Wilson steelt de show, door dat de kwade geest nu achter hem aanzit.
Ik vond de film leuk, met een goed en interessant verhaal. Beter verhaal dan de eerste, alleen was de eerste enger.
Ik geef de film hetzelfde cijfer als ik ooit de eerste gaf een 5/10


maandag 4 november 2013

Gravity


Gravity is een nieuwe Sci-Fi drama thriller geregisseerd door Alfonso Cuarón, bekent van Children of Men en Harry Potter en de Gevangene van Azkaban.
De medische ingenieur Ryan Stone (gespeeld door Sandra Bullock) en de astronaut Matt Kowalski (gespeeld door George Clooney) zijn in de ruimte, waar ze werken op een ruimteveer aan een Hubble telescoop.
Na een ongeluk komt er in hoge snelheid veel ruimte puin hun kant opgevlogen, wat leidt tot het eind van de missie en de vernietiging van het ruimteveer. Ryan Stone raakt door het puin gescheiden van het ruimteveer, waardoor ze in de ruimte blijft rond zweven, met een beperkte zuurstof voorraad. Nu moet ze het met de hulp van astronaut Kowalski de situatie proberen te overleven.
Verder is het lastig meer van het verhaal van de film te reviewen, omdat Alfonso Cuarón zijn best heeft gedaan om zo min mogelijk van de film prijs te geven, dus wil ik ook niet meer weggeven dan de trailer doet.
De film klinkt als een saaie survival film, maar dat is het zeker niet. De film is juist een geweldige survival film, waarin Sandra Bullock niets meer heeft dan haar astronauten kostuum en haar kennis om te overleven.
Sandra Bullock heeft het geweldig gedaan in de film ze laat het heel geloofwaardig en realistische overkomen. Ook George Clooney doet het geweldig en weet goed over te komen als een echte astronaut. Hij begrijpt dat deze situatie de ergste situatie is voor een astronaut, maar hij zegt Sandra Bullock’s karakter gewoon rustig te blijven.
De beeld effecten zijn geweldig gemaakt, je krijgt echt het gevoel dat je in de ruimte bent. Je krijgt vele realistische sterren te zien en kijkt neer op de aarde. Vooral de 3D effecten zijn goed gedaan, er komen allerlei spullen op je af.
De geluidseffecten zijn ook realistische, je hoort echt hoe stil en rustig het in de ruimte is.
Gravity is een hele boeiende, spannende film waar je in het verhaal blijft tot aan het einde, met goed acteer werk en een mooie soundtrack.
Ik verwacht dat de film nog vele prijzen zal winnen en vind dat hij zijn plaats heeft verdiend in de top 250 van IMDb. Het is zeker één van mijn favoriete films van 2013
Ik geef de film als cijfer 8/10





zondag 3 november 2013

Thor: The Dark World


Thor: The Dark World, is het vervolg van de Thor film van 2011 en The Avengers van 2012. De film is geregisseerd door Alan Taylor regisseur van Game of Thrones.
De film begint met een proloog, waarin te zien is hoe de opa van Thor het opneemt tegen de Dark Elves, die worden geleid door Malekith. Het plan van Malekith is alle negen mythische werelden van Yggdrasil met duistere krachten over te nemen. Malekith heeft hier een speciaal wapen voor, maar om deze te gebruiken moeten de negen werelden op één lijn staan wat slechts eens in duizend jaar gebeurd. De opa van Thor weet Malekith’s plan te dwarsbomen. Malekith besluit zich samen met zijn leger terug te trekken en zijn wapen te verbergen tot de negen werelden opnieuw op één lijn staan.
De film gaat na de opening verder in het heden, waar Thor de negen werelden in vrede probeert te houden, sinds de vernietiging van de Bifröst. Hierdoor krijgen we meer van de negen werelden te zien dan in de eerste Thor film.
Op de aarde ontdekken Jane Foster en haar team rare gebeurtenissen, die te maken hebben met het wapen van Malekith. Het wapen wordt geactiveerd, wat leidt tot de terug komst van Malekith en zijn leger.
Thor ontdekt dat Jane in gevaar loopt en besluit haar mee te nemen naar Asgard, om haar te laten onderzoeken en beschermen. Malekith weet dat Jane nu in Asgard is en besluit aan te vallen. Malekith’s aanval zorgt voor veel schade en slachtoffers.
Thor bedenkt een plan om Malekith aan te vallen en hem te stoppen, maar zijn vader weigert hem te steunen. Om zijn plan toch uit te voeren heeft hij de hulp van zijn gevangen adoptie broer Loki nodig, maar of Loki te vertrouwen is, blijft een vraag. Thor en Loki weten bij Malekith en zijn leger te komen en gaan het gevecht aan om de negen werelden te redden van de duistere plannen van Malekith.
De film was geweldig en net zo goed als het eerste deel. Het eerste deel had alleen meer humor.
Thor: The Dark World laat meer van de Noorse Mythologie zien en heeft een mooi verhaal met onverwachte wendingen en waarin de held de schurk van de vorige film moet vertrouwen om het grotere kwaad te verslaan.
Verder heeft de film twee geheime scènes één aan het begin van de aftiteling en één aan het eind. De eerste sluit goed aan bij de rest van The Avengers film universum, waardoor je zin krijgt in de nieuwe Marvel film.
Ik vond de film geweldig, heb ervan genoten. Het was veel beter dan ik verwacht had.
Ik geef de film als cijfer 8/10


zondag 6 oktober 2013

The Conjuring


The Conjuring is een horror film geregisseerd door James Wan, de regisseur van andere horror films zoals: Saw, Insidious en Dead Silence. Dit keer heeft hij een horror film gemaakt die voor 16+ is alleen omdat hij eng is. Er zit geen seksualiteit, grof taal gebruik of smerigheid in, alleen enge dingen.
De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Een gezin verhuis naar een nieuw huis, waar langzamerhand rare dingen gebeuren en uiteindelijk een demon en geesten rondspoken, om het gezin de stuipen op het lijf te jagen. Dan schakelen ze het echtpaar de Warrens in. Ed en Lorraine Warren zijn paranormale onderzoekers. Lorraine heeft een zesde zintuig, waardoor ze dingen kan zien die anderen niet kunnen zien. Wat leuk is aan deze paranormale onderzoekers is dat je ze ook andere onderzoeken ziet doen, die niks met een paranormale gebeurtenis te maken hebben. Ze vertellen bijvoorbeeld dat de kachelpijpen kraken, omdat ze oud zijn en dat de reden is waarom je de hele tijd gekraak in je huis hoort. Hierdoor ga je ze vertrouwen en als iets ze bang maakt, weet je dat er echt iets is. Nu onderzoeken ze wat de demon en andere geesten van het net verhuisde gezin willen.
De film heeft een goede manier om je in het verhaal te houden. Bijvoorbeeld door een duistere kamer te laten zien en dan iemand die er angstig naar kijkt, waardoor je je afvraagt wat er aan de hand is en wat er gaat gebeuren.
Het acteerwerk werd door iedereen goed gedaan. Je gelooft echt dat de acteurs echt bang zijn. Zelfs de kinderacteurs, die de vijf dochters van het verhuisde gezin spelen deden het goed. Patrick Wilson en Vera Farmiga, die de Warrens spelen, komen geloofwaardig over als de paranormale onderzoekers. Lili Taylor die de moeder van het gezin speelt steelt de show, wanneer er met haar personage allemaal paranormale dingen gebeuren.
De soundtrack van de film zorgt ook voor kippenvel. Joseph Bishara heeft er wat moois van gemaakt. De soundtrack doet je soms denken aan de films Sinister of Insidious, omdat de soundtracks op elkaar lijken. 
De film gebruikt elementen van andere horror films, zoals: Insidious, Dead Silence en The Exorcist. Als je deze films kent kan de film minder eng worden, omdat je weet wat er ongeveer kan komen. Je ziet hierdoor ook weinig nieuwe dingen, die je nog niet in andere horror films hebt gezien.
De trailer van de film laat teveel zien, waardoor je tijdens de film kunt weten wat er ongeveer gaat komen.
Leuk was dat je op het eind van de film foto’s ziet van de echte Ed en Lorraine Warren, het gezin en het huis waar het verhaal zich afspeelde, waardoor je na de film na gaat denken of er echt meer is tussen hemel en aarde.
Ik vond The Conjuring een goede horror film en een van de betere films van James Wan. Alleen gaf de trailer teveel weg voor mij.
Ik geef de film als cijfer 7/10


zaterdag 28 september 2013

2 Guns


2 Guns is een actie film met Denzel Washington en Mark Wahlberg. Ze spelen twee gangsters die beide geen echte gangsters blijken te zijn. Beide willen ze hun baas helpen om een maffia baas te kunnen oppakken Hiervoor moeten ze een bank overvallen, maar het blijkt dat ze de verkeerde bank overvallen, waardoor de CIA achter ze aan komt. Nu proberen ze de ander kwijt te raken om het geld aan hun baas te kunnen geven. Mark Wahlberg’s karakter Stig weet Denzel Washington’s karakter Bobby neer te halen, maar ontdekt dat hij een DEA agent is. Zelf gaat hij naar zijn marine baas en ontdekt dat hij gebruikt is om het geld voor de marine zelf gestolen heeft. Hij weet te ontsnappen, maar nu zit de marine ook achter hem aan. Bobby en Stig weten elkaar weer te vinden en besluiten samen te werken tegen de Marine, CIA en maffia die allemaal achter hun aanzitten om het gestolen geld te krijgen.
De film zit vol met actie en goede humor, maar de film wordt opgesplitst in verschillende verhalen, waardoor het soms wat moeilijk te volgen is. Ook sommige dingen in het verhaal kwamen wat vaag over. De CIA baas weet bijvoorbeeld steeds waar Bobby en Stig zijn en vertelt hun ook hoe hij ze wist te vinden, maar als kijker vraag je je af hoe hij sommige dingen had kunnen weten. Ook had het verhaal wendingen die je meestal wel kunt ziet aan komen, alleen zitten er  wat te veel wendingen in over waar het gestolen geld is en wie het heeft, waardoor het verhaal wat langdradig wordt.
De cast deed het goed en je kunt zien dat ze plezier met de film hebben.
Ik geef de film als cijfer 6/10


maandag 23 september 2013

White House Down


White House Down is geregisseerd door Roland Emmerich, de regisseur van Independence Day en The Day After Tomorrow. White House Down is ook de tweede film van 2013 waarin het Witte Huis wordt geïnfiltreerd. White House Down lijkt hierdoor in sommige aspecten veel op de film Olympus Has Fallen.
In White House Down gaat het om Channing Tatum’s karakter, die wat vader dochter problemen heeft met zijn dochter. Hij wil graag een agent worden voor de geheime dienst, maar heeft niet alles wat daar voor nodig is. Hij probeert een baan te krijgen bij het Witte Huis en omdat zijn dochter fan is van het Witte Huis en alles wat daar bij hoort, neemt hij haar mee voor een rondleiding na zijn sollicitatie. Terwijl ze de rondleiding volgen wordt het Witte Huis geïnfiltreerd.
Het begint was sloom, want tijdens de rondleiding krijg je allemaal geschiedenis te horen over het Witte Huis. Ondertussen wordt het Witte Huis zeer gemakkelijk geïnfiltreerd en aangevallen.
Het Witte Huis staat bekent om de goede beveiliging, maar dat zei je in White House Down niet terug. Het gebeurt allemaal te gemakkelijk en snel. Waardoor de film niet realistische lijkt.
Er zit ook veel humor in de film, waardoor het op een komedie begint te lijken, terwijl de film bedoelt is als actie film.
Het verhaal in de film is ook wat apart en is moeilijk serieus te nemen, met wendingen die je van te voren aan kunt zien komen. Het enige wat je een beetje geïnteresseerd houdt is dat je wilt weten wat het motief is van de daders. Wanneer dat bekent wordt gemaakt kun je snel je interesse in de film verliezen en naar wat aparte actie en rare humor kijken.
De cast in de film deed het goed, alleen het verhaal is wat apart. Vooral als je Olympus Has Fallen al gezien hebt, is de film al voorspelbaar.
Ik vond de film wat te voor de hand liggend, met een verhaal dat me niet zo interesseerde. Ik vind dat Olympus Has Fallen een betere film is waarin het Witte Huis wordt geïnfiltreerd. White House Down is helaas niet Roland Emmerich’s beste werk.
Ik geef de film als cijfer 4/10  


maandag 9 september 2013

Elysium


Elysium is een Sci-Fi film die geregisseerd is door Neil Blomkamp de regisseur van District 9. Elysium speelt zich af in het jaar 2154. De aarde is een overbevolkte puinhoop, waardoor de rijke mensen een soort ruimte station hebben laten maken, genaamd Elysium. Op Elysium leven alleen de betere mensen, die daar hun luxe voedsel en drinken hebben en waar klassieke muziek wordt gedraaid. Ook hebben ze op Elysium de beste medicijnen en een machine die alle ziektes kan behandelen en zelf verloren lichaamsdelen kan terug plaatsen.
Op de aarde leven alleen arme mindere mensen, die daar al het zware werk doen. Matt Damon’s karakter, Max Werkt gewoon in een fabriek en probeert zijn leven te verbeteren om uiteindelijk naar Elysium te mogen. Na een ongeluk op te werk, raakt zijn lichaam verzwakt. Hij denkt dat zijn enige redding op Elysium te vinden is. Met hulp van zijn vrienden krijgt hij robot implantatie, waardoor hij weer op kracht komt. Met zijn nieuwe implantatie probeert hij Elysium binnen te komen. Jodie Foster’s karakter komt erachter wat Max van plan is en stuurt een agent achter hem aan om hem te stoppen. De agent genaamd Kruger is een gestoorde maniak, die er alles aan zal doen om te voorkomen dat Max op Elysium komt.
De film heeft geweldige effecten en een goede cast. Alle acteurs spelen hun rol geweldig. De beste acteur is Sharlo Copley. In District 9 speelt hij een gewone agent die wat veranderingen mee maakt, maar in Elysium speelt hij een gevaarlijke maniak. Sharlo Copley steelt de show in Elysium. Ik zou Sharlo Copley zeker in meer film terug willen zien.
Elysium is een geweldige Sci-Fi met een mooi verhaal een goede cast en laat net zoals District 9 een bericht achter. Je kunt zien dat Neil Blomkamp een regisseur is die passie in zijn films stopt.
Het is een Sci-Fi die tocht op een realistische manier wordt weergeven, waardoor je denkt dat de wereld er best zo uit zou kunnen zien in 2154.
Ik vond de film geweldig met een mooi en slim bedacht verhaal en een goed bericht.
Ik geef de film als cijfer 8/10       


zaterdag 7 september 2013

This Is The End


This Is The End is een komedie film, waarin de wereld vergaat. Er zitten veel acteurs in de film die gewoon zichzelf spelen. Seth Rogan en Jay Baruchel gaan naar een feestje in James Franco’s huis. Terwijl zijn en vele andere acteurs feesten, blijkt de wereld te vergaan. De meeste mensen gaan in het begin al dood of worden door een blauwe straal opgezogen. Slechts zes acteurs blijven over en proberen nu de Apocalyps te “overleven” in James Franco’s huis. Ze beginnen zichzelf en elkaar belachelijk te maken, door over hun mindere films grappen te maken. Verder moeten ze hun levensmiddelen proberen te delen, maar als Danny McBride het meeste verbruikt en de rest gestolen wordt door Emma Watson moeten ze naar buiten om bij Franco’s noodvoorraad te komen. Buiten worden ze aangevallen door demonen, waardoor het overleven een stuk moeilijker wordt.
De film heeft veel humor, vooral het gedeelte dat de acteurs elkaar met hun mindere films belachelijk maken is grappig als je de bepaalde films herkent.
Alle acteurs doen het goed, want ze spelen gewoon zichzelf met een bepaalde eigenschap. Je kunt zien dat iedereen het in de film naar zijn zin heeft.
Als je van komedie houdt en sommige van de acteurs in de film kent kan de film vermakelijk zijn.
Ik geef de film als cijfer 5/10  



zaterdag 31 augustus 2013

You're Next


You’re Next is een horror film die gemaakt is in 2011 en nu in 2013 in meer bioscopen gedraaid wordt. Het is een huis invasie film waarin een gezin bij elkaar komt, maar dan wordt aangevallen en vermoord door gemaskerde mannen.
Je kunt zien dat de film gemaakt is door mensen met weinig ervaring. Sommige van de cast deden het goed, alleen andere kunnen echt niet acteren. Ook snap je de acties van de gezinsleden niet en zitten er wat fouten is het verhaal die soms nergens op slaan. In een horror film maakt het gelukkig dan weer niet uit, want je weet dat de meeste mensen toch wel zullen worden vermoord. Het meeste irriteerde ik mij aan de moeder. Gelukkig was de hoofdrolspeelster wel goed. Zij had de betere ideeën om zichzelf en de rest tegen de moordenaars te beschermen. Het enige wat je geïnteresseerd houdt in de film is de vraag waarom het gezin wordt aangevallen.
De eerste helft van de film was meer het horror gedeelte met veel jump scares. De meeste jump scares zie je al aankomen en als je de trailer hebt gezien weet je wanneer ze ongeveer komen.
De tweede helft van de film was al minder eng en had meer humor. Ook kwamen er wat wendingen in de tweede helft, maar zelfs die zie je net van tevoren aankomen. Als dan de rede van de moordenaars wordt bekend gemaakt, kun je kijken naar een strijd tussen de hoofdrolspeelster en de moordenaars.
You’re Next zal denk ik niet zo’n groot succes worden. Als je van horror films houdt, kan de film wel vermakelijk zijn.
Ik geef de film als cijfer 5/10   


zondag 25 augustus 2013

Kick-Ass 2


In 2010 zag ik Kick-Ass posters en trailer en dacht dat het een comedy moest voorstellen die superhelden films belachelijk maakt, maar toen ik de film zag wist ik dat ik het verkeerd had.
In Kick-Ass 2 zijn er dankzij Kick-Ass en Hit Girl meerdere mensen die ook als superheld misdaad willen bestrijden. Chris D’Amico wil wraak nemen op Kick-Ass door zijn daden in Kick-Ass 1. Hij maakt een groep met andere schurken en leid ze als The Motherfucker om Kick-Ass te doden. Kick-Ass heeft zich bij een groep superhelden gevoegd, geleid door Colonel Stars and Stripes. Deze groep beschermd de stad tegen misdaad, tot ze de superschurken groep tegenkomen die veel sterker blijkt te zijn. De meeste helden vertrouwen het niet meer en willen stoppen. Nu moet Kick-Ass proberen dat ze hem blijven helpen om The Motherfucker te stoppen.
Hit Girl  probeert in de film een normaal kind te zijn. Ze probeert het goed op school te doen en normaal te zijn, wat voor haar niet gemakkelijk te doen is. Hierdoor zien we har niet veel in haar kostuum. Ik vond dat minder, omdat zij in de eerste Kick-Ass de show stal. Ondanks dat was het een leuke film met veel humor.
Verder vond ik Jim Carrey zijn rol als Colonel Stars and Stripes leuk, wat ik alleen niet snap is dat hij de film te gewelddadig vond en hiervoor zij excuses aanbood. Persoonlijk vond ik het geweld best meevallen. Ik ken wel films met meer geweld.
Ik geef de film het cijfer 6/10   


   

vrijdag 26 juli 2013

The Wolverine


Als Marvel fan kon ik The Wolverine niet overslaan. De trailer zag er goed uit, maar het verhaal van de film leek me niet zo bijzonder, vooral omdat ik zelf niet bekend ben met het Japanse verhaal van Wolverine.
In het begin van de film zien we hoe Wolverine de gebeurtenissen uit de laatste X-men film verwerkt. Daarna wordt hij gevraagd om naar Japan te reizen. Een oude rijke zakenman wie Wolverine in de oorlog heeft gered, biedt Wolverine aan om zijn onsterfelijkheid te beëindigen, zodat hij gewoon oud kan worden en uiteindelijk kan sterven. Wolverine wijst het aanbod af, maar op de een of andere manier is hij toch zijn geneselijke krachten verloren.
Wolverine moet nu de kleindochter van de inmiddels overleden zakenman redden, omdat zij zijn bedrijf heeft geërfd. Wolverine moet haar beschermen tegen een Japanse gang die onder leiding blijkt te zijn van de mysterieuze Viper.
De film kan soms wat sloom zijn, maar er zit genoeg actie en humor in om je in het verhaal te houden. Het verhaal zelf is mooi, alleen soms wat voorspelbaar.
Vooral was ik blij om te zien dat Wolverine zijn klauwen nu echt leken, vergeleken met Wolverine Origins. Het grootste min punt vond ik om de bot klauwen weer te zien, Die lijken namelijk minder echt en ik ben er
geen fan van.
Achteraf vond ik de film leuker dan verwacht. Door de trailer had ik mijn twijfels over Viper omdat zij officieel geen mutant is, maar in de film bleek haar mutatie goed te passen en vond ik het zelf een verbetering vergeleken met de strips. Alleen jammer dat ze nu niet in de films voor kan komen bij HYDRA, omdat de rechten aan verschillende studio's toe behoren. Svetlana Khodchenkova speelt de rol van Viper perfect.
Verder denk ik dat dit Hugh Jackman's beste prestatie van Wolverine was van alle X-men films. Hij was zelf altijd al fan van het Japanse verhaal van Wolverine, dit is te zien in de film aan zijn acteer werk. De andere acteurs doen het ook goed, maar stralen niet zoals Hugh Jackman en Svetlana Khodchenkova.
Dat de film 16+ is snap ik niet. Er komt alleen wat geweld in voor, maar veder niets bijzonders. Ook hoef je de film niet in 3D te zien. Ik vond alleen de scene op de trein 3D-waardig.
Als je van superheldenfilms houdt en vooral een X-men fan bent, moet je zeker The Wolverine zien. Hij is stukken beter dan X-men Origins: Wolverine. Blijf zitten voor de geheime scene op het einde.
Ik geef de film het cijfer 6/10




woensdag 24 juli 2013

Pacific Rim


De trailer van Pacific Rim trok mijn aandacht. Je verwacht een film over grote robots (zoals in Transformers) vs Godzilla monsters. Toen ik zag dat de film 132 minuten lang was vroeg ik me af of we alleen maar steeds zulk soort zelfde gevechten zouden krijgen te zien in de film. Gelukkig is dit niet het geval.
De film begint met een proloog, waarin wordt verteld dat er een portaal is in de Stille Oceaan waardoor monsters (genaamd Kaiju) heen komen en dan de aarde aanvallen. De mensen bedachten om hun eigen monsters te maken, reuze robots genaamd Jeagers om zo de Kaiju te bevechten. De Jeagers hebben twee piloten nodig. De gedachten, herinneringen en emoties van de twee piloten worden met elkaar verbonden worden om zo de Jeager te kunnen besturen.
Daarna gaat het verhaal veder ergens midden in hoe het nu met de wereld is. Het eerste gevecht speelt af in de nacht, hierdoor is het lastig te zien wat er allemaal gebeurt. De Kaiju was nauwelijks te zien. Je kunt niet goed zien of de Kaiju wel echt lijkt of dat het met de computer bewerkt is. Gelukkig zijn alle andere Kaiju veder wel goed zien. Na het eerst gevecht, begint de film pas echt.
Idris Elba's karakter vraagt het hoofdpersonage, een oude Jeager piloot om weer terug te komen bij het Jeager team. Terug bij het Jeager team ontmoet de hoofdpersoon het personage Mako. De twee gaan uiteindelijk samen in een Jeager tegen de Kaiju vechten om de wereld te beschermen. We zien een paar gevechten tussen de Kaiju en Jeagers. Veder leer je meer over de andere karakters en wat hun kijk op de wereld is. Het doel van de Jeagers wordt de Kaiju te stoppen, het portaal in de Stille Oceaan te dichten en zo te voorkomen dat de aarde verloren gaat. 
De gevechten tussen de Kaiju en Jeagers zien er geweldig uit. Je krijgt echt het gevoel dat twee reusachtige wezen elkaar en alles om hen heen vernietigen. 
De Kaiju waren niet allemaal hetzelfde wat de trailer wel zo laat lijken. Elke Kaiju zag er anders uit en had zijn eigen speciale gave. De karakters zijn interessant om met elkaar om te zien gaan, omdat ze tijdens de gevechten in elkaars brein zitten en zo een speciale band krijgen. Wat wel apart is dat het hoofdpersonage niet het meest interessant is om naar te kijken. Het personage Mako steelt de show, vooral met de emotionele scene over haar verleden. Veder doet Idris Elba het geweldig als de leider van Jeager team. 
Pacific Rim is een geweldige film met een goed verhaal, goede effecten en leuke karakters. Zeker waard om te zien. Tot nu toe is het nog de beste film die ik in 2013 heb gezien.
Ik geef de film als cijfer 8/10.